Reconversii electrice Mammoet

Transportatoarele modulare autopropulsate (SPMT) sunt utilizate în aproape toate proiectele mari de energie și construcții din întreaga lume. 

Constructorul nu a dat date despre motorul electric și baterii (nici măcar dacă sunt îmbarcate sau montate pe un vehicul suplimentar).

Dezvoltat de Mammoet în 1984 și cu peste 40.000 de linii de roți în uz la nivel global, SPMT a revoluționat industria grea prin deplasarea încărcăturilor grele în siguranță, eficient și cu precizie.

Pentru modulele deja existente Mammoet a dezvoltat un kit de conversie pentru a înlocui motoarele diesel din vehiculele sale cu motoare electrice. Odată convertit, fiecare SPMT funcționează în același mod ca înainte: transportând sarcini de până la mii de tone la pas, doar folosind o telecomandă.

Noul kit de reconversie arată angajamentul al lui Mammoet față de tranziția energetică și față de propria sa sustenabilitate. Instalarea de noi motoare în flotele SPMT existente reduce atât deșeurile, cât și construcția suplimentară, în comparație cu achiziționarea de echipamente noi cu emisii zero. Noul SPMT reduce și nivelul de zgomot pe șantiere, făcând condițiile de lucru mai silențioase și mai sigure. Comunicarea între personal este mai clară, simultan munca se poate desfășura în locurile cu restricții de zgomot mai mult timp.

Această soluție a fost parțial finanțată print-un program guvernamental olandez de dezvoltare a tehnologiilor climatice și inovațiilor în logistică. Este foarte plauzibil ca viitoarele generații de astfel de platforme să renunțe complet la hidraulică în favoarea curentului electric, cel puțin în domeniul propulsiei.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.