Scrisoare pentru Biden

În Statele Unite ale Americii, un grup masiv de aproape 4.000 de dealeri auto, cunoscuți sub numele de “EV Voice of the Customer”, i-au trimis o scrisoare președintelui Joe Biden.

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii

Administrația este îndemnată să încetinească reglementările propuse, care ar impune ca două treimi din vehiculele noi vândute în SUA să fie electrice până în 2032. Grupul susține că acest obiectiv este nerealist, având în vedere scăderea cererii de vehicule electrice. Mai exact, 3.882 de dealeri din toate cele 50 de state, reprezentând majoritatea mărcilor, au fost de acord să semneze scrisoarea trimisă lui Biden, potrivit site-ului web al grupului. În scrisoare, dealerii subliniază că ei cred că nu toți clienții sunt interesați de vehiculele electrice.

„În prezent, există multe vehicule electrice excelente, disponibile pentru achiziționare de către consumatori”, se spune în scrisoare. „Aceste vehicule sunt ideale pentru mulți oameni și credem că atractivitatea lor va crește în timp. Realitatea, totuși, este că cererea de vehicule electrice de astăzi nu ține pasul cu afluxul mare de BEV-uri care sosesc la reprezentanțele noastre determinat de reglementările actuale. Mașinile electrice se adună pe loturile noastre.”

Potrivit grupului de dealeri, există mai multe bariere care rămân de eliminat înainte ca mai mulți clienți să fie deschiși să cumpere un vehicul electric. Unele dintre aceste bariere includ prețuri mari de achiziție, disponibilitatea stației de încărcare și autonomia redusă în condiții meteorologice extreme sau când tractează o remorcă.

„Multe dintre aceste provocări pot și vor fi abordate de producători, dar multe dintre aceste provocări sunt în afara controlului lor”, se spune în scrisoare. „Rețelele de încărcare fiabile, stabilitatea rețelei electrice, aprovizionarea cu materiale și multe alte probleme necesită timp pentru a le rezolva. Și, în cele din urmă, mulți oameni doresc doar să poată face propria lor alegere cu privire la vehiculul potrivit.”

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.