Trenuri cu baterii

Baden-Württemberg anunță sfârșitul propulsiei diesel pe șine. Țara intenționează să cumpere noi trenuri electrice și electrice cu baterie.

Doar o parte dintre garnituri vor pastra pantograful

Ministerul Transporturilor și Autoritatea de Stat pentru Vehicule Feroviare din Baden-Württemberg au început procesul de atribuire pentru 120 de garnituri multiple electrice și electrice cu baterie în decembrie. Ministrul Transporturilor, Winfried Hermann, a declarat: „Transporturile cu motorină trebuie să dispară cât mai curând posibil, nu doar pe șosea, ci și pe calea ferată, astfel încât să putem funcționa și climatic neutru în transportul feroviar de pasageri. Dar avem nevoie și de trenurile adecvate pentru asta. De aceea am lansat acum licitația pentru procurarea flotei viitoare.”

Unele dintre noile garnituri vor fi echipate cu o unitate electrică convențională (EMU), cealaltă parte cu o unitate electrică cu baterie (BEMU). Contractul va fi atribuit în 2025. Primele vehicule vor fi apoi utilizate la nivel regional din 2029. Dacă este necesar, landul are opțiunea de a comanda până la 200 de vehicule suplimentare. Achizițiile au loc, de asemenea, folosind „abordarea ciclului de viață”. Aceasta înseamnă că producătorul are de asigurat întreținerea și îngrijirea vehiculelor de peste 30 de ani.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.