Trenuri rutiere autonome

Începând din ianuarie, zece trenuri rutiere vor fi convertite lunar în vehicule complet autonome, ca parte a unui proiect în premieră mondială în mina Pilbara din Australia.

Trenul rutier va rula pe un drum privat închis circulației publice

Prima tehnologie a fost proiectată și dezvoltată de MinRes Resources (MinRes) și Hexagon pentru proiectul Onslow Iron al MinRes. MinRes a predat deja primul dintre tractoarele sale Kenworth C509 pentru conversia la operarea autonomă, înainte de lansarea inițială luna viitoare.

Hexagon AB va converti fiecare tren rutier utilizând tehnologia dezvoltată de echipa de ingineri a specialistului în autonomie. Vehiculele sunt testate cu șoferi de verificare la site-urile MinRes din regiunea Yilgarn. Procesul de conversie este destul de rapid, Hexagon urmărind să finalizeze adaptarea tehnologiei pe fiecare camion în doar două sau trei zile.

Fiecare tren rutier triplu va transporta minereu de fier pe aproximativ 150 de kilometri pe un drum privat, de la mina Ken’s Bore până la portul Ashburton. Separarea drumurilor va fi totală pentru a se asigura că nu există nicio interacțiune între trenurile rutiere de pe drumul de transport minereu și vehiculele care circulă pe drumurile publice.

Odată ce toate conversiile au fost finalizate la sfârșitul anului 2024, MinRes va avea o flotă de 120 de trenuri rutiere complet autonome.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.