Uzină de reciclat baterii în Ungaria

Grupul Andrada va investi circa 26 de milioane de euro în uzina de reciclare a bateriilor electrice în Alsózsolca, în nord-estul Ungariei.

În viitor, fabrica ar trebui să poată recicla 10.000 de tone de baterii anual. Cu toate acestea, nu se cunoaște încă un termen pentru punerea în funcțiune a fabricii din Alsózsolca, lângă Miskolc.

Guvernul Ungariei sprijină proiectul cu 12 milioane de euro, despre care se spune că va ajuta la crearea a 200 de noi locuri de muncă. Un număr destul de mare de fabrici de celule de baterii cu litiu sunt în construcție în Ungaria, de exemplu de către Sunwoda, CATL și Eve Energie.

De asemenea, Huayou Cobalt va construi prima sa fabrică europeană în Ungaria pentru a produce material catodic pentru bateriile mașinilor electrice. BYD intenționează, de asemenea, să construiască o fabrică de asamblare a bateriilor în țară.

Grupul Andrada spune că folosește o tehnologie inovatoare de reciclare Li-ion care a fost dezvoltată intern. Se specifică existența deja a unei clădiri existente pentru uzină. De altfel, s-a anunțat zilele porților deschise pentru rezidenți și reprezentanții presei la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie și a fost exprimat că noua fabrică de înaltă tehnologie se află într-un parc industrial deja existent, fără niciun impact negativ direct sau indirect asupra mediu inconjurator. În plus, 70 din cele 200 de posturi urmează să fie ocupate până la începutul anului.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.