Volvo și Mercedes-Benz colaborează pentru softul camioanelor

De ceva timp, Daimler Truck și Volvo Group și-au unit deja eforturile pentru a dezvolta încărcătoare publice pentru camioane în Europa. Acum, cei doi concurenți își anunță intenția de a înființa o societate mixtă care să se concentreze pe digitalizarea vehiculelor lor grele.

Motivele asocierii sunt cât se poate de evidente, fiind explicată clar de către unul dintre semnatari. „Având în vedere transformarea rapidă a industriei transporturilor rutiere, este logic să colaborăm pentru a accelera dezvoltarea, a crește volumele și a împărți costurile. Camioanele grele definite de software reprezintă o schimbare de paradigmă în transformarea industriei noastre. Camionul se transformă într-un dispozitiv programabil cu hardware și sisteme de operare standardizate, pentru actualizări rapide ale produselor.”

Cei doi producători de camioane (de fapt, mult mai mulți: Volvo, Renault, Mercedes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star, BharatBenz și RIZON) își propun să definească standardele industriei. Duo-ul subliniază că vor continua să concureze în toate celelalte domenii de afaceri. În acest scop, joint venture-ul va oferi o platformă comună de dezvoltatori pe care clienții săi își pot dezvolta propriile aplicații software.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.