Windrose vrea să producă în Europa

Startup-ul chinezesc de camioane electrice Windrose evaluează posibilitatea de a începe să producă vehicule grele cu zero emisii în Europa.

Nu este Tesla, este Windrose

CEO-ul Windrose, Han Wen (fostul manager al companiei de autocamioane Plus) a declarat că firma „se află în discuții cu mai multe țări europene cu privire la investiții”. Un acord poate fi semnat până la sfârșitul lunii martie. Fostul absolvent de la Stanford, Wen, nu a precizat care țară ar putea fi implicată în posibilul acord.

Este destul de interesant de observat că Windrose a lansat deja planuri de testare cu retailerul sportiv global Decathlon, testându-și, astfel, camionul electric în China, cu planuri de a continua această colaborare și în Europa, și anume în Franța. Windrose explorează și posibilitatea de a intra pe piața nord-americană.

Camionul greu electric Windrose este echipat cu baterie de 730 kWh, asigurând o autonomie de aproximativ 600 km. Cel puțin ca arhitectură generală, nu putem să nu remarcăm marea asemănare cu mult-comentatul camion Tesla. Despre caracteristicile și performanțele sale știm și mai puțin decât despre camionul american.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.