Diageo deschide un nou depozit în Timișoara

Diageo, unul dintre liderii globale de pe piaţa de băuturi alcoolice, inaugurează depozitul din Dudeștii Noi, județul Timiș. De operarea acestuia  se va ocupa FM Logistic.

Compania Diageo, cu un portofoliu remarcabil de mărci de băuturi spirtoase și bere, cum ar fi Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys sau Guinness, și FM Logistic, furnizor de servicii integrate pentru lanțul de aprovizionare și proprietar al unei impresionante platforme logistice locale multi-client, inaugurează depozitul din Dudeștii Noi, județul Timiș.

12 piețe

Din noul depozit vor fi deservite 12 piețe (Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Moldova, Cehia, România și Slovacia), ceea ce îl face unul dintre cele mai mari depozite Diageo din Uniunea Europeană și cel mai mare din regiune, având un rol crucial în operațiunile Diageo în Europa de Est.
Diageo a intrat pe piața din România în anul 2007 și își desfășoară activitatea prin intermediul distribuitorului său exclusiv, P.P. Distributors România.

Michael Holm,director general Diageo pentru Europa de Est

„Diageo consideră România o țară de o importanță strategică. Alegerea Timișoarei ca centru pentru livrările noastre de produse în Europa de Est reflectă importanța pe care o acordăm pieței românești, dar și poziția strategică a acestei locații. Partenerii și clienții noștri vor beneficia de un timp de livrare semnificativ mai mic, care în medie ponderată va fi redus cu 93%, de la 28 la 2 zile. De asemenea, depozitul va crea noi locuri de muncă direct și indirect, la companiile de transport locale, și va avea un impact pozitiv asupra activității economice locale”, spune Michael Holm, director general Diageo pentru Europa de Est.

Noul depozit din Timișoara este rezultatul unei cooperări de succes cu FM Logistic, proprietarul unei platforme logistice multi-client impresionante de 50.000 mp în locație.

„FM Logistic se mândrește cu sprijinul acordat la dezvoltarea Diageo în Europa de Est, valorificând noul nostru antrepozit fiscal de depozitare pentru băuturi alcoolice din România”, a declarat Alexander Pavlov, Country Manager FM Logistic.

Anual, aproximativ 12,6 milioane de litri și peste 20 milioane de sticle de produse Diageo vor fi trimise către și din noul depozit. Unitatea va transmite informațiile de trasabilitate în sistemul Global Diageo Track&Trace (prescurtat GTTS), permițând urmărirea fiecărei sticle de la producție la Distribuitorii noștri din fiecare țară.

Despre Diageo
Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având un portofoliu remarcabil de băuturi cuprinzând branduri de renume precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.
Diageo este o companie globală ale cărei produse se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa din Londra (DGE), cât şi la Bursa din New York (DEO).

Despre FM Logistic
Susținerea dezvoltării sustenabile a lanțurilor de aprovizionare omnicanal se află în centrul strategiei FM Logistic, după cum o ilustrează și sloganul său: “Supply Change”. Fondată în Franța în 1967, această companie de familie este unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul serviciilor integrate de supply chain din Europa, deservind clienți din mai multe domenii: bunuri de larg consum, pharma, cosmetică și înfrumusețare, retail, producție industrială.
FM Logistic este activă în peste 14 țări din Europa, Asia și America Latină. Înregistrează venituri anuale de aproximativ 1,4 miliarde euro și are peste 27.000 de angajați.
FM Logistic are operațiuni în România din anul 2008 și are în prezent circa 700 de angajați în țara noastră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.