Până în 2030, vor exista peste 500.000 de roboți în depozite

Industria logistică își accelerează eforturile de automatizare a depozitelor, mai ales în contextul boom-ului e-comerțului și deficitului de forță de muncă. Conform companiei de consultanță ABI Research, introducerea roboților mobili în depozite va avea o rată anuală de creștere de aproape 40% între 2021 și 2030 și va depăși 500.000 de unități, în 2030.  

„Tehnologiile de productivitate pot atinge o amortizare mult mai mare a investiției, dacă sunt combinate corect cu alte tehnologii. De exemplu, prin combinarea datelor de localizare și urmărire cu o soluție cu comandă vocală, depozitele care utilizează un sistem WES (Warehouse Execution System) pot utiliza fluxurile, prin minimizarea distanței parcurse, pe baza poziției operatorului”, declară Adhish Luitel, industry analyst, Supply Chain Management and Logistics la ABI Research.

În plus față de roboții mobili, creșterea soluțiilor precum sistemele automate de de depozitare și recuperare (AS/RS) a fost, de asemenea, explozivă. Condusă de inovatori precum Swisslog, Bastian Solutions și Körber, industria globală AS/RS se consideră că va atinge o valoare de 18 miliarde USD până în 2030, cu o creștere anuală de 9% între 2021 și 2030. AS/RS constă dintr-o varietate de sisteme controlate computerizat pentru plasare și recuperarea automată a bunurilor din diferite zone de depozitare, ideale pentru volume mari de mărfuri care intră și ies din depozit. Această tendință se înscrie în contextul în care sectorul logistic a cunoscut creșteri mari de volume, în ultimul an. Volumul expedierilor de colete a atins 95 de miliarde, la nivel global, în 2020, iar acest volum este de așteptat să se dubleze până în 2026, cu o rată anuală de creștere de 14% între 2020 și 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.