Page 44 - ZIUA Cargo
P. 44

  Cu o experiență de 85 de ani pe piața de logistică, având la bază o structură de companie de familie, Raben Group oferă servicii personalizate nu numai pentru companiile mari, ci și pentru cele mijlocii și mici. Grupul are sucursale în 12 țări din Europa, 10.000 de angajați și o capacitate de depozitare de aproximativ 1.150.000 mp.
 RABEN LOGISTICS ROMANIA
SUB 5% rotație de
personal în depozit
Atunci când am vizitat depozitul Raben Group de lângă București, nu am putut să nu observ atmosfera de familie, pe care am identificat-o rar într-o facilitate logistică. „Suntem o echipă tânără, Îiar atmosfera este relaxată, chiar dacă avem mult de lucru”, mi-a explicat Valentin Storoj, director executiv Raben Logistics Romania. De altfel, mediul în care se desfășoară activitatea este un atu important pentru retenția personalului. Iar cifrele nu arată deloc rău, din acest punct de vedere.
ncercăm să angajăm persoane Un sistem soft-urile pe care le utilizăm ne ajută
pentru care nu contează numai transparent de să monitorizăm foarte bine activitatea
bonusare...
și 6 luni pentru ocuparea unui post concursuri... pamentele, aflate în leasing operațio-
banii, chiar dacă așteptăm chiar fiecărui angajat. De asemenea, echi-
specializat, ne-a mărturisit Valentin Storoj, precizând că echipa Raben Logistics Romania a crescut, în ultimul an, de la 20, la 50 de angajați. „În depozite, înregistrăm o rotație sub 5%, iar, pentru a menține acest fenomen sub control, am implementat mai multe programe. Le oferim angajaților o at- mosferă de lucru foarte plăcută și invi- tăm potențialii angajați să petreacă, înainte de a lua o decizie, o zi alături de noi, pentru a cunoaște echipa. Niciunul dintre ei nu a plecat, ulterior.”
Directorul executiv Raben Logistics Romania recunoaște, însă, că partea financiară este extrem de importantă, dar lucrurile sunt mult mai ușor de gestionat atâta timp cât totul este trans- parent încă de la început. În cadrul companiei, funcționează un sistem de bonusuri care încurajează munca. „Nu stă nimeni permanent în spatele anga- jatului să vadă ce face, dar, la sfârșitul lunii, analizăm indicatorii și totul devine foarte clar, ținând cont de faptul că
nal, sunt permanent monitorizate din punctul de vedere al eficienței”, a menționat Valentin Storoj, adăugând că, tocmai pentru fidelizarea angaja- ților, în cadrul grupului are loc, în fie- care an, „dansul stivuitoarelor” – un concurs privind manevrarea echipa- mentelor, cu probe practice foarte bine puse la punct. Campionii naționali se întâlnesc în cadrul finalei organizate la nivel internațional de țara câștigă- toare la ediția anterioară.
... săptămâna sănătății...
 Dar, pentru a crea acea atmosferă de echipă, în care lucrurile sunt făcute
   44 ............................................................................................................................................ decembrie 2018
GHID DE REDUCERE A COSTURILOR


















































































   42   43   44   45   46