Page 21 - Revista ZIUA Cargo februarie 2019
P. 21

De la lansarea pe piață, în 2005, și până în prezent, Mercedes-Benz a pro- dus peste 1,5 milioane de vehicule din clasa B. În 1997, clasa A a inițiat seg- mentul actual de automobile compacte Mercedes-Benz; de atunci, mai mult de șase milioane de mașini compacte au fost livrate clienților din întreaga lume. În 2018, peste 609.000 de clienți din toată lumea și-au primit noile modele din clasele A sau B, CLA, CLA Shooting Brake sau GLA. Astfel, rezultă că unul din patru vehicule vândute de Mercedes- Benz în 2018 a fost o mașină compactă. Cele mai mari două piețe pentru mo- delele compacte vândute anul trecut au fost China și Germania.
Ștefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat:
și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes- Benz. La sediul Star Transmission, sunt produse roți dințate, componente prelu- crate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de di- recție. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum și un spațiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înființată în anul 2013, la Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze au- tomate cu cinci trepte s-a realizat în ace- lași an. Producția cutiei de viteze auto- mate cu nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.
    Rețeaua
de producție
blare a modulelor electrice de transmisie pentru punțile față și spate. Locația devine, astfel, un centru de competență pentru integrarea în producție a între- gului sistem electric de transmisie. Ase- menea locații sunt și unitățile Daimler din România, Star Transmission și Star Assembly, pentru asamblarea transmisi- ilor și producția de piese și componente.
Rețeaua globală de producție po- wertrain Mercedes-Benz Cars reunește mai multe locații, atât în Germania, cât și internaționale, toate având ca fabrică de referință unitatea de producție din Untertürkheim, Germania. Aici, sunt produse motoare, cutii de viteze, axe și componente conexe. Locația este, de asemenea, în curs de tranziție către o unitate high-tech pentru componente electrice. Aceasta include o nouă linie de producție a bateriilor și linii de asam-
Despre Star Assembly și Star Transmission
„Suntem, astăzi, martori la încă un rezultat pozitiv al parteneriatului de lungă durată dintre Daimler și România, ca locație de producție. Salutăm decizia companiei, unul dintre cei mai mari jucători din lume ai industriei mobilității, de a implementa un nou proiect semnificativ, în România. Profit de această ocazie pentru a exprima, din nou, sprijinul deplin al Guvernului față de toate proiectele de investiție demarate în România”
Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua glo- bală de producție powertrain Mercedes- Benz Cars și numără, în prezent, peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly, sunt asamblate cutii de viteze automate, cu dublu ambreiaj, în șapte
Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro PUBLICITATE
   CAMIOANE ȘI SERVICII






















































































   19   20   21   22   23