Page 23 - Revista ZIUA Cargo februarie 2019
P. 23

 Proximitate, împărtășire de cunoștințe, fluiditate
100% made in Lyon
Pentru a crea sinergii, pentru a propulsa inovația și pentru a asigura succesul următoarelor game de pro- duse ale Renault Trucks și ale Grupu- lui, noul centru de cercetare – dezvol- tare de la Saint Priest va găzdui peste 1.000 de experți (din cei 1.400 de ingineri de la locația din Lyon). Acest fapt îl va face unul dintre cele mai mari 10 centre de acest gen din Franța. In- ginerii și cercetătorii vor lucra alături de echipele de Achiziții. Scopul este de a facilita interacțiunile dintre anga- jați și de a accelera validarea și rea- lizarea de proiecte de dezvoltare pentru viitoarele camioane.
Noile clădiri vor fi construite de către compania ARCHIGROUP, susți- nută de un expert în dezvoltare dura- bilă (ETAMINE). Acestea vor consuma cu 25% mai puțină energie decât limita impusă de legislația franceză. Noul centru este proiectat în conformitate cu cele mai recente și mai stricte reco- mandări ale standardului High Quality Environmental (NF HQE Certificare de Mediu pentru Clădiri Sustenabile).
O abordare complet nouă a orga- nizării clădirii cu trei etaje va permite o cooperare trans-sectorială între echi- pe, care este critică pentru succesul proiectelor și inovațiilor produse pentru această marcă.
Acest nou centru de cercetare – dezvoltare va începe a fi construit în vara anului 2019 și este reprezentarea unui producător inovativ, dedicat efi- cienței și sustenabilității. Deschiderea este preconizată pentru prima jumă- tate a anului 2021.
De la birouri, la spații deschise și la zone creative, întreaga clădire a fost proiectată să promoveze inovația și împărtășirea de cunoștințe.
Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
Pentru a optimiza investiția de 33 milioane de euro, pentru construcția acestui proiect, a fost luat în calcul în- treg ciclul de viață, incluzând nu numai costurile de achiziție, ci și întreținerea, energia, consumabilele și manage- mentul deșeurilor.
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 februarie 2019 .............................................................................................................................................. 23
  CAMIOANE ȘI SERVICII























































































   21   22   23   24   25