Page 18 - Revista ZIUA Cargo martie 2019
P. 18

Ford Trucks, lider pe
Mulțumită rezultatelor obținute în 2018, compania Cefin Trucks, cea care este unic importator și distribuitor al Ford Trucks în țara noastră, anunță că a devenit lider pe piața vehiculelor destinate construcțiilor, precum și pe segmentul de vehicule municipale.
Selim Yazici, Director General Europa de Est și Balcani al Ford Trucks:
pDiața de construcții
  upă acest an pozitiv pentru companie, pentru 2019 este vizată o importantă creștere
 a cotei de piață și a segmentului de cap tractor pentru transport interna- țional, care reprezintă peste 75% din vânzările totale pe piața românească. Principala atracție din portofoliul Cefin Trucks este noul F-MAX, vehiculul ce a fost desemnat „Camionul Anului 2019”.
„Anul 2018 a fost un an de succes atât pentru Ford Trucks, cât și pentru Cefin Trucks. România a devenit cea mai mare piață din punct de vedere al volumului de vânzări, iar Cefin Trucks a fost premiat cu «Champions Award» pentru performanțele sale remarcabile de vânzări și reparații. Cefin Trucks va continua să reprezinte marca noastră într-un mod care ne va face mândri. Pe măsură ce continuăm să extindem operațiunile europene, ne propunem să creștem atelierele noastre de service de la 27, la 70, în 2019”.
Ascensiune accelerată
doi ani de activitate, realizările au de- pășit planurile inițiale, dovedind că know-how-ul echipei Cefin Trucks și gama de produse Ford Trucks sunt o combinație sinergică și foarte potrivită pentru piața românească. Câștigăm constant și în mod accelerat cotă de piață pe toate segmentele în care sun- tem prezenți, consolidându-ne, în ace- lași timp, imaginea și recunoașterea, lucru dovedit de rata ridicată de clienți fideli, astăzi peste 220, de care ne bu- curăm. Suntem foarte recunoscători atât clienților noștri, cât și partenerilor de la Ford Trucks, pentru că ne-au dat, încă o dată, șansa de a ne de- monstra profesionalismul în domeniu. Încrederea și suportul lor au fost de-
cisive pentru a atinge aceste rezul- tate”, spune Stefano Albarosa, fonda- tor și CEO Cefin Trucks.
Jumătatea anului 2017 a fost un reper important pentru evoluția pe care a avut-o Cefin Trucks, lansând și inau- gurând oficial sediul companiei, dar și prin finalizarea procesului de rebranding. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înre- gistrat vânzări de 157 de unități (de- ținând cote de piață de 1% pentru seg- mentul de transport, 17% pentru segmentul de construcții și 7% pentru segmentul de vehicule specializate).
Ofertă completă și bilanț pozitiv
CAMIOANE ȘI SERVICII
În al doilea an, compania și-a înde- plinit și depășit obiectivul stabilit, sur- clasând, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezență tradițională pe piață. Numărul unităților vândute s-a dublat, ajungând la 357 (înregis- trând cote de piață de 1% pentru seg- mentul de transport, de 35% pentru construcții, unde Ford Trucks este lider în prezent, de 13% pentru segmentul vehicule specializate, și de 35% din piața de autovehicule municipale, unde Ford Trucks deține, de asemenea, pri- mul loc). Parcursul ascendent conti- nuă și în 2019, cu peste 150 de unități de livrat în primul trimestru, datorită unui flux accelerat de comenzi, înce- pând cu trimestrul trei al anului 2018. Acest start este, pentru companie, un semnal clar că obiectivul anului 2019, de 450 unități, poate să fie depășit.
După doi ani de prezență pe piața autohtonă, bilanțul companiei include 140 de acțiuni demonstrative și orga- nizarea, de două ori pe an, a concur- sului Best Driver Challenge, dedicat exclusiv șoferilor conducători de Ford. Prezența companiei la toate eveni- mentele de profil din industrie a cul- minat cu evenimentul propriu de lan- sare a modelului F-MAX la București, promovat, ulterior, la nivel național.
 „De la bun început, principalul nostru obiectiv a fost să maximizăm profitabilitatea clienților noștri, prin cea mai competitivă ofertă, atât la vânzare, cât și la servicii post vânzare. Această strategie s-a dovedit corectă: în primii
18 .................................................................................................................................................. martie 2019


















































































   16   17   18   19   20