Page 24 - Revista ZIUA Cargo aprilie 2019
P. 24

VOLVO TRUCKS
Economie și eficiență
  Volvo Trucks dispune de un program avansat de dezvoltare de rodus, care îmbunătățește în mod continuu caracteristicile camioanelor sale. Versiunea Volvo FH Fuel & Efficiency este
pA excelente!
special configurată pentru a reduce consumul de combustibil,
fiind deja pusă la încercare în România și Europa, cu rezultate
cest model este echipat cu multe elemente ce au un im- pact important asupra econo-
Un motor extrem de eficient
I-See pe bază de hărți
miei de combustibil: cea mai recentă variantă de motor de 13 litri, 460 CP, step D, inteligenta transmisie I-Shift cu programul pentru transport inter- național, versiunea actualizată I-See, care optimizează schimbarea treptelor de viteză, ce are la bază hărți salvate în unitatea din camion, și care include acum și pilotul automat, Eco Tunning pentru economie suplimentară de combustibil. De asemenea, la un con- sum mai redus contribuie și alte com- ponente, precum: suspensia spate pneumatică și discurile frână față cu greutate redusă, un raport optim de transmitere către puntea spate, un pachet aerodinamic complet și anve- lope speciale, pentru consum redus, auto oprire motor la ralanti sau pompă servodirecție cu debit variabil.
Noul regulament Euro 6-Step D se concentrează pe conformitatea ve- hiculului cu standardele de emisii, în condiții normale de utilizare. Pașii rea- lizați de către Volvo Trucks pentru a îndeplini cele mai stringente standard de emisii includ un nou software al motorului și un material îmbunătățit al elementelor sistemului de post-tratare a gazelor de eșapament.
Software-ul I-See pe bază de hărți folosește datele cartografice pentru a previzualiza topografia traseului și are grijă de selectarea treptelor de viteză, de accelerare și de frâna de motor.
Varianta actualizată a motorului diesel D13 folosește, de asemenea, un nou tip de ulei de motor VDS-5, cu vâscozitate redusă, și segmenți de ungere care diminuează consumul de combustibil și fricțiunea internă. În plus, motorul de 500 CP economisește suplimentar, având același raport de compresie ca și variantele de 460 și 420 CP.
Acesta este proiectat să foloseas- că energia cinetică a camionului în cel mai bun mod posibil și a fost îmbu- nătățit printr-o serie de actualizări pre- cum o nouă strategie de selectare a treptelor de viteză și rulare selectivă în pantă, care permite o utilizare mai eficientă a funcției I-Roll de rulare liberă.
Eficiență
în exploatare
CAMIOANE ȘI SERVICII
În plus, alături de specificația teh- nică optimizată, pachetul FH Fuel &
 24 .................................................................................................................................................... aprilie 2019
















































































   22   23   24   25   26