Page 42 - Revista ZIUA Cargo aprilie 2019
P. 42

CONSFĂTUIREA JURIȘTILOR
PREVENȚIA, CEA MAI IEFTINĂ INVESTIȚIE
UPS, PARTENERIAT PENTRU TRANSPORT CU DRONE
      Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) a organizat, la mijlocul lunii martie, „Consfătuirea juriștilor”,
cu tema „Prevenția, cea mai ieftină investiție”. Printre subiectele abordate s-au aflat încheierea contractelor de servicii, analiza financiară și monitorizarea clienților, arbitrajul în transporturi, răspunderea caselor de expediție și asigurarea riscurilor în expediții, precum și incidente de plata și recuperări de creanțe.
al analizelor financiare și recuperării creanțelor, cât și reprezentanți ai unor companii membre USER (Cargomind Romania, Andima Logistic, Europrim Shipping, Romfracht, Easi Logistic, Transfer International Spedition, Moorhouse).
UPS a lansat un nou serviciu inovator de livrare a probelor medicale cu ajutorul unor drone fără pilot, printr-o colaborare cu Matternet, lider în tehnologii pentru drone autonome. Programul se desfășoară în cadrul spitalului și campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA.
ȘTIRI
S-a discutat, de asemenea, despre necesitatea adaptării Condițiilor generale ale USER la condițiile actuale. La eveniment au fost prezenți atât specialiști din domeniul juridic, al asigurărilor, al arbitrajului internațional în transporturi,
cu o masă de până la aproximativ 2,2 kg, pe distanțe de până la
20 km.
Pe întreaga durată a programului WakeMed, un medic va încărca la bordul dronei un container securizat la una din unitățile WakeMed din apropiere. Drona va avea un plan de zbor predeterminat, monitorizat de un pilot antrenat special (Remote Pilot-in-Command), către spitalul principal WakeMed. Acest program va avea caracter permanent, astfel încât UPS și Matternet vor folosi informațiile obținute pentru a analiza modul în care pot fi utilizate dronele pentru îmbunătățirea serviciilor de transport în alte spitale și unități medicale din SUA.
STILL EXH-SF – AGILITATE ȘI VITEZĂ LA PĂTRAT
Timpi reduși de încărcare și operațiuni mai rapide de transport în interiorul fabricilor, precum și la intrările și ieșirile din depozit: provocări în fața cărora STILL a realizat o extindere a portofoliului său de produse, în domeniul echipamentelor cu platformă joasă, prin intermediul modelelor EXH-SF 20/25.
Beneficiind de aceeași platformă, utilizatorii echipamentului EXD-SF cu punte dublă beneficiază, de
asemenea, de numeroase inovații tehnice.
Aceste echipamente, cele mai înguste de pe piață, cu numai 720 mm, au un design compact și ergonomic, cu o suspensie pneumatică unică a platformei. Astfel, EXH-SF, cu o capacitate de încărcare de 2.500 kg, pentru aplicații solicitante, și EXD-SF, cu o capacitate de încărcare de 1.000 kg pe catarg și 1.000 kg liftare inițială, au fost dezvoltate pentru transport pe două niveluri și mișcări în depozite de până la 2.942 mm înălțime – în funcție de catarg.
FACILITĂȚI PENTRU ANGAJAREA TINERILOR CU DIZABILITĂȚI
Orientarea către tineri cu dizabilități poate fi o soluție potrivită, în condițiile în care deficitul de forță de muncă este o problemă reală. Statul oferă o serie de facilități fiscale, deloc de
În urma dezbaterilor, s-au desprins câteva recomandări, pe care USER le va propune membrilor, ca metode de protecție în activitatea lor. Printre acestea se numără necesitatea unei analize succinte asupra eficienței unei noi afaceri și a situației financiare și juridice a clientului, precum și verificarea clauzelor care vor fi incluse în contract, pe lângă tarife, în momentul negocierii și al ofertării.
Programul va utiliza modelul quadcopter M2 de la Matternet, care este alimentat de o baterie reîncărcabilă litiu-ion și care poate transporta încărcături medicale
   Echipamentul cu punte dublă poate atinge o viteză maximă de 10 km/h și folosește sistemul STILL Dynamic Drive Control pentru a adapta viteza masei și înălțimii de liftare. Imediat ce înălțimea ajunge la 1.800 mm, EXD-SF trece în modul de viteză redusă, pentru garantarea unei operări în siguranță.
42 .................................................................................................................................................... aprilie 2019












































































   40   41   42   43   44