Page 43 - Revista ZIUA Cargo aprilie 2019
P. 43

neglijat, pentru angajarea acestora. „Mai mult, apelând la programul nostru de angajare asistată, serviciile de recrutare, pre-screening și de formare și sprijin la locul de muncă sunt oferite gratuit”, afirmă Nicolae Dobrescu, director executiv al HAO și managerul proiectului LEAD – Labour market Employment for young Adults with a Disability. „În plus, companiile își reduc semnificativ riscul privind selecția nepotrivită a angajatului, întrucât specialiștii noștri realizează o analiză detaliată a locului de muncă și a postului, pentru a asigura o potrivire puternică între necesitățile angajatorului și abilitățile și competențele potențialului angajat”, adaugă el. Proiectul LEAD se adresează: tinerilor cu dizabilități, părinților și aparținătorilor acestora, companiilor, specialiștilor și furnizorilor de servicii de angajare asistată. De peste 25 de ani, echipa Fundației Health Action Overseas România (HAO) susține tinerii cu dizabilități din instituții ale statului să se integreze în societate.
EXPORTURILE AR PUTEA TRECE DE 70 DE MILIARDE DE EURO
Economia românească se îndreaptă spre un record istoric în materie de exporturi, în 2019. Construcția de automobile și piese auto, industria prelucrătoare, agricultura și software-ul sunt câteva dintre principalele sectoare care vor asigura depășirea pragului de 70 de miliarde de euro, arată o analiză privind comerțul internațional, prezentată de Moneycorp, una dintre cele mai mari companii specializate în schimburi valutare și plăți internaționale, câștigătoarea din 2019 a premiului Best Money Service Provider în cadrul
ceremoniei anuale World Banking Awards din Londra. În 2018, economia românească a exportat bunuri și servicii de peste 67,7 miliarde de euro, în creștere cu 81,3% față de 2010 (37,3 miliarde de euro), și cu 8,1% peste nivelul din 2017. Estimările privind evoluția din 2019 indică o creștere ceva mai temperată față de anul precedent, de sub 7%, spre nivelul de 72,4 miliarde de euro. Potrivit analizei Moneycorp, sectorul automotive, cu Dacia-Renault, Ford și producătorii de piese auto în prim-plan, are șansa de a asigura, în acest an, principalul vector de creștere al exporturilor, după ce, în 2018, au asigurat 18,8% din volum (12,7 miliarde de euro), în creștere cu aproximativ 13% față de anul precedent. Exporturile de mașini și aparate, echipamente electrice etc. au reprezentat 28,7% din totalul exporturilor din 2018, în creștere cu 9,1% față de anul precedent. Principala destinație o reprezintă Germania, unde ajung peste 23% din exporturile românești. (Puteți citi analiza completă pe www.ziuacargo.ro)
PUBLICITATE
    ȘTIRI





























































































   41   42   43   44   45