Page 23 - Revista ZIUA Cargo mai 2019
P. 23

  Funcția Avertizare Distanță, pe scurt
  • Funcția Avertizare Distanță este disponibilă pentru Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX fabricate începând cu săptămâna 23, 2018. Camioanele trebuie să fie echipate și cu Sistemul de Avertizare Coliziune Volvo Trucks.
• Avertizare Distanță este proiectat să îi sprijine pe șoferi să mențină o distanță sigură față de vehiculul din față.
• Dacă este detectat faptul că vehiculele sunt mai aproape unul de celălalt decât intervalul de timp selectat, de 1,5-3,5 secunde, se aprinde o lumină roșie în parbriz. Dacă șoferul nu încetinește, este activat sistemul de avertizare în caz de pericol de coliziune, care emite un semnal vizual și unul auditiv având o intensitate în creștere. După aceasta, intră în funcțiune frâna de urgență.
• Sistemul Volvo Trucks de Avertizare Coliziune cu Frânare de Urgență este disponibil pe modelele Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE și Volvo FL.
la viteze de peste 60 km/h, dacă siste- mul adaptive cruise control nu este în funcțiune. În același mod ca și alte funcții ale sistemului, Avertizare Dis- tanță folosește o combinație de ca- meră și radar, pentru a calcula distanța și pentru a identifica obiectele de pe drumuri.
Șoferii buni devin și mai buni
  „Prin îmbunătățirea continuă a siste- melor de siguranță activă ale camioa- nelor noastre, oferim șoferilor modalități mai bune de a reduce riscurile la care sunt expuși atât ei, cât și alți participanți la trafic. Avertizare Distanță este unul dintre multele exemple ale modului în care tehnologia poate ajuta șoferii buni să devină și mai buni.
 mai 2019 ...................................................................................................................................................... 23
Pentru companiile de transport, investiția în siguranță are sens nu numai pentru a proteja viața umană, ci și pentru a economisi bani. Costuri mai reduse de asigurare și de reparații, mai puține opriri neplanificate – acestea sunt doar câteva argumente. În plus, un stil condus sigur este, în general, eficient și din punct de vedere al consumului de combustibil. Combinația dintre șoferii bine pregătiți și camioanele mai sigure este benefică pentru totdeauna”, spune Carl Johan Almqvist.
Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
  CAMIOANE ȘI SERVICII






















































































   21   22   23   24   25