Page 25 - Revista ZIUA Cargo mai 2019
P. 25

• Tracțiunea suplimentară (Traction Plus) oferă o aderență fermă pe supra- fețe alunecoase, cum ar fi nisip, noroi sau zăpadă.
 O lume a unor noi servicii
Conectivitatea noului Daily aduce vehiculul în contact direct cu centrul de control Iveco, furnizând date în timp real. Acest lucru permite maximi- zarea timpului de funcționare a vehi- culului, efectuând diagnostice proac- tive și întreprinzând acțiuni preventive, planificând întreținerea și intervențiile de service în mod eficient pentru a optimiza numărul de vizite la atelier, minimizând. astfel, întreruperile.
În plus, serviciul de asistență la distanță face posibilă efectuarea de schimbări de seturi de date, sesiuni de diagnosticare și chiar încărcări de software de la distanță (Over The Air), evitând opririle la atelierul dealerului.
intervențiile de mentenanță, pentru o eficiență maximizată.
noul alternator 220A (12V), contribuie la eficiența zilnică a consumului de combustibil.
Portalul MyDaily, accesibil și prin intermediul unei aplicații cu același nume, permite proprietarilor de vehi- cule să își monitorizeze vehiculul de pe computerul lor sau de pe dispozi- tivul mobil. Aceștia pot analiza perfor- manța și consumul de carburant, pre- cum și stilul de conducere al șoferului. Daily va trimite, de asemenea, rapoar- te inteligente periodice despre para- metrii cheie ai vehiculului, cu sugestii privind îmbunătățirea stilului de con- ducere pentru a economisi combus- tibil. De asemenea, clienții pot planifica
Noul Daily oferă gestionarea flotei prin intermediul Verizon Connect, o soluție care îi va ajuta să reducă cheltuielile flotei printr-o navigare mai bună, vizibilitate a flotei, diagnosticare avansată a motorului și raportarea în timp real a kilometrajului. Clienții care au deja propriul sistem de gestionare a flotelor pot primi toate datele refe- ritoare la noul Daily prin intermediul interfeței API Web.
Viață la bord îmbunătățită
Motoare optimizate
Întregul sistem de direcție a fost reproiectat, astfel încât șoferul să poa- tă efectua ajustări axiale și unghiulare ale volanului pentru a stabili o poziție perfectă de conducere. Volanul multi- funcțional, mai mic, din piele, oferă o gamă largă de comenzi la îndemână și lasă mai mult spațiu pentru picioare. De asemenea, vehiculul Daily oferă un nou sistem de servo-direcție, foarte precis, care reacționează imediat la comenzile șoferului, minimizează vi- brațiile și compensează dezechilibrele cauzate de schimbarea direcției și de roți, oferind o experiență de conducere fără probleme și un sentiment de stabilitate și control.
 Motorul F1A de 2,3 litri este dis- ponibil atât în omologare light, cât și în heavy-duty, cu puteri nominale cu- prinse între 116 și 156 CP.
Motorul F1C de 3,0 litri, de sarcină mare, oferă trei puteri nominale, cu o performanță sporită de la 160 la 210 CP, precum și versiunea Natural Power alimentată cu gaz natural comprimat.
Noul grup de instrumente are un afișaj color TFT de înaltă rezoluție, care oferă o interfață foarte intuitivă și prietenoasă, beneficiind de toate setările și funcționalitățile cheie ale vehiculelor.
Noul vehicul Daily se află încă o dată în frunte în ceea ce privește dura- bilitatea, fiind primul vehicul din seg- mentul său care respectă standardele de emisii Euro 6d-TEMP (WLTP&RDE) și Euro VI D.
Noul sistem de informare Hi- Connect cu recunoaștere vocală îi per- mite șoferului să conecteze dispoziti- vul mobil cu Apple CarPlayTM și Android AutoTM și să utilizeze aplicațiile acestora în condiții de siguranță în timpul conducerii. Dispune de un ecran de 7”, radio DAB, afișaj pentru camera din spate și sistem de navigație TomTom pentru autoturisme și camioane și sistemul de evaluare a stilului de conducere Iveco, care oferă sfaturi în timp real.
 Noul vehicul Daily iese în evidență prin economia de combustibil, realiza- tă printr-o serie de caracteristici, por- nind de la sistemul Start&Stop, dis- ponibil acum ca standard pentru toate modelele care rulează motorul F1A de 2,3 litri, inclusiv pentru Daily Hi-Matic. Noua turbină cu geometrie variabilă controlată electronic nu este doar mai receptivă în condiții tranzitorii, ci și mai eficientă. În plus, anvelopele de clasă A cu rulare redusă Super Eco, proiec- tate special pentru vehiculul Daily și
Raluca MIHĂILESCU
mai 2019 ...................................................................................................................................................... 25
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
  CAMIOANE ȘI SERVICII














































































   23   24   25   26   27