Page 40 - Revista ZIUA Cargo mai 2019
P. 40

respectarea conformității condițiilor de efectuare a odihnei în desfășurare. Aceste controale nu vor avea scopul de a verifica în ce condiții se efectuează perioadele normale de odihnă săptămâ- nală în cele 28 de zile care preced ziua în care se realizează verificările.
În limitele legii, instanța pronunță sancțiunile și le fixează în funcție de circumstanțele infracțiunii și de per- sonalitatea făptuitorului. Atunci când instanța impune o amendă, determină valoarea acesteia luând în conside- rare, de asemenea, resursele și taxele provenind din partea infractorului.
Urmărirea penală a angajatorilor localizați în alte state membre se va baza pe mijloacele de cooperare ad- ministrativă, polițienească și judiciară prevăzută la nivel european.
  Cum vor proceda autoritățile de supraveghere cu introducerea manuală a datelor din tahograful digital?
Natura, cuantumul și sistemul pro- nunțărilor sunt fixate pentru a asigura protecția efectivă a societății, a inte- reselor victimei și pedepsirea persoa- nei condamnate, luându-se în calcul integrarea sau reintegrarea persoanei condamnate și descurajarea comiterii de noi infracțiuni.
Cooperarea administrativă între administrațiile sau serviciile respon- sabile de control este prevăzută la art. 22 alin. (2) din Regulamentul 561.
Această lege nu modifică condițiile de control tahografe.
În probleme corecționale, în afară de condamnările pentru recidivă juridică, o pedeapsă cu închisoarea cu suspen- dare poate fi pronunțată doar ca o ultimă soluție, atunci când gravitatea infracțiunii și personalitatea făptașului face această sancțiune necesară și dacă alt tip de sancțiune este, în mod clar, inadecvat.
Această procedură se poate baza pe principiul prevăzut la art. 19 din directivă, care atribuie statelor mem- bre competența de a „impune o sanc- țiune unei firme pentru încălcări ale prezentului regulament identificate pe teritoriul său, care nu au fost deja sancționate, chiar dacă infracțiunea a fost comisă pe teritoriul unui alt stat membru sau al unei terțe țări”. De ase- menea, în ceea ce privește infracțiu- nile de natură penală, cooperarea între statele membre se poate baza pe in- strumentele UE privind cooperarea ju- diciară europeană.
Cum se asigură proporționalitatea sentințelor în raport cu infracțiunea asigurată? Cuantumul amenzii de 30.000 de
euro și un an de închisoare constituie penalități maxime. Sentințele sunt pronunțate de judecători, în urma unei investigații și a unei proceduri în timpul căreia apărarea își susține cauza.
Prin ce mijloace vor putea autoritățile franceze să urmărească angajatorii stabiliți în străinătate și să aplice sancțiunile prevăzute în legislația franceză?
(Va urma)
ANTICORUPȚIE
Sentințele vor fi pronunțate în con- formitate cu prevederile art. 132-24 din Codul penal.
Pascale RICAILLE
office@grap.eu.com Contact limba română Adrian Gegiu: 0033.645.666.694
 40 ........................................................................................................................................................ mai 2019

















































































   38   39   40   41   42