Page 52 - Revista ZIUA Cargo mai 2019
P. 52

Uber Freight a
iAntrat în Europa
  De la lansarea în SUA, în urmă cu doi ani, Uber Freight contribuie, conform opiniei fondatorilor săi, la revitalizarea industriei transporturilor și la deschiderea unor noi oportunități în domeniul logistic. Recent, compania a anunțat expansiunea pe piața europeană, iar poarta de intrare pe continent este Olanda.
plicația Uber Freight conec- tează companii de transport de orice dimensiune cu încăr-
 cături disponibile, oferindu-le șoferilor prețuri stabilite în avans, plăți rapide și posibilitatea de a rezerva o încărcă- tură prin simpla apăsare a unui buton. Uber Freight oferă, de asemenea, celor care au marfă de transportat ac- cesul la o rețea vastă de transporta- tori disponibili, precum și vizibilitate în timp real asupra statutului mărfii.
După cucerirea continentului ame- rican, Uber Freight a decis să abor- deze și Europa, lansându-se, deocam- dată, în Olanda, de unde compania a declarat că își va porni expansiunea către alte regiuni, în viitorul apropiat.
PIAȚĂ ȘI COMPANII
Descoperirea Europei de către americani
Problemele cu care se confruntă transportatorii și beneficiarii europeni sunt aceleași cu cele din SUA, iar tehnologia Uber Freight încearcă să acopere golurile. Reprezentanții com- paniei dau ca exemplu faptul că piața europeană se confruntă cu o severă criză de șoferi, iar 21% din numărul total de kilometri parcurși pe șosea sunt la gol. Acest lucru reflectă gradul de dificultate cu care se confruntă be- neficiarii în contractarea de transport
pentru mărfurile lor. În plus, 85% dintre transportatorii din Uniunea Europeană sunt de dimensiuni medii și mici, în- tâmpinând dificultăți în a contracta clienți mari.
Potrivit Uber, industria logistică este coloana vertebrală a economiei europene. Piața transporturilor rutiere din Europa are o valoare de 400 de miliarde de dolari și este a treia ca mărime din lume, după China și SUA; cu toate acestea, în anumite cazuri, încă le sunt necesare șoferilor sau dispecerilor ore întregi sau chiar zile de activitate administrativă pentru a găsi încărcătură.
Aceste provocări, combinate, ge- nerează creșteri de prețuri ale produ- selor de pe piața europeană. Uber Freight își propune să contribuie la rezolvarea acestor probleme și la o piață mai eficientă și mai transparentă.
„Uber este o companie cu orien- tare globală în ceea ce privește divizia Freight. Expansiunea noastră în Europa este un important prim pas în a ne aduce la nivel internațional vi- ziunea în ceea ce privește realizarea unei piețe de transport mai transpa- rente și mai eficiente”, se arată într-un comunicat al Uber.
 52 ........................................................................................................................................................ mai 2019
Uber Freight va opera, în confor- mitate cu legislația olandeză, sub titu- latura de expeditor, ceea ce înseamnă că va conecta beneficiarii care au mar- fă de transportat cu transportatorii care se conformează unui anumit set de reguli. Utilizarea platformei nu implică niciun fel de cost pentru transportatori sau pentru clienții acestora.
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro


















































































   50   51   52   53   54