Page 54 - Revista ZIUA Cargo mai 2019
P. 54

CENTRU LOGISTIC LIDL, ÎN ESTUL ȚĂRII
AJUTOARE PENTRU PROGRAMUL COMERȚ 2019
   Lidl a inaugurat, la începutul lunii mai, primul centru logistic din zona de est a țării, în apropierea orașului Roman, în comuna Cordun. Este cel de-al cincilea depozit Lidl din România, care deservește 50 de magazine din zona Moldovei. Cu o suprafață construită de peste 45.000 mp, pe o suprafață a terenului de 133.000 mp, noul centru logistic Lidl se află în proximitatea drumului european E85, acesta fiind un factor important în alegerea locației, deoarece permite menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine sub 150 de kilometri și eficientizează procesul de distribuție din zona de est a țării. „Poziționarea centrului logistic în apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului. Totodată, ca toate clădirile
MII DE FIRME ȘI-AU SUSPENDAT ACTIVITATEA
Peste 4.400 de firme și-au suspendat activitatea în primul trimestru (T1) al acestui an, însă numărul lor este mai mic cu 22,55% față de perioada similară din anul trecut, potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). În luna martie, și-au suspendat activitatea 1.393 de societăți. Cele mai multe companii care și-au întrerupt activitatea în T1 sunt din București, respectiv 440 (-33,93% față de perioada similară a anului trecut), Bihor, 235 de firme (-16,37%) și Cluj, 210 companii, (-13,58%). Cele mai puține suspendări au fost consemnate în județele Ialomița, 20 de firme (-25,93%), Giurgiu, 35 de firme (-32,69%) și Tulcea, 39 de firme (-17,02%). Județele Dolj și Teleorman au consemnat creșteri ale numărului de firme care și-au suspendat activitatea. Astfel, în Dolj, 120 de companii și-au întrerupt activitatea, în creștere cu 44,58% față de perioada similară a anului
noi din portofoliul nostru, și aceasta a fost realizată folosindu-se tehnologii avansate din domeniul construcțiilor”, a spus Vincent Martin, director regional Roman, Lidl România.
Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a serviciilor de piață are un buget de 15,39 milioane de lei, credite de angajament, pentru un nou apel de proiecte în anul 2019, care se situează însă mult sub nivelul de anul trecut, de 50 de milioane de lei. Dacă se va menține ajutorul nerambursabil de 250.000 de lei, bugetul pe anul 2019 ar ajunge pentru doar 61 de firme, la valoarea maximă a grantului. În Programul Comerț 2018 s-au calificat 209 microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM), pentru finanțări nerambursabile de maximum 250.000 de lei de la Stat.
În total, peste 1.000 de firme s-au înscris în program.
DIRECTOR NOU LA FABRICA DE INOVAȚIE GEFCO
  ȘTIRI
Inaugurarea primului depozit Lidl din zona Moldovei are un impact pozitiv și asupra economiei locale, prin crearea a aproape 200 de locuri de muncă, atât în zona operațională, cât și în cea administrativă.
În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 6.000 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 240 de magazine și 5 centre logistice.
  trecut, iar în Teleorman numărul companiilor în această situație a fost de 67, în creștere cu 28,85%.
ÎNTREG CORIDORUL 4 FEROVIAR, ÎN ȘANTIER
Întreg Coridorul 4 de cale ferată se află în lucrări de reabilitare și modernizare, mai puțin secțiunea Brașov – Sighișoara, unde licitația a fost contestată. Anul acesta, vor mai fi terminați 160 de kilometri pe tronsonul Coșlariu – Simeria, până la Gurasada. „La final, pe tot Coridorul 4 se va circula cu viteză de 160 de kilometri la oră pentru transportul de călători și 120 de kilometri pentru transportul de marfă”, a precizat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.
Grupul GEFCO își consolidează planurile de dezvoltare a proiectului Fabrica de Inovație, prin cooptarea lui Valérie Floridia în funcția de director. Lansat în 2018, acest incubator intern oferă angajaților, la nivel global, oportunitatea să propună și să dezvolte idei inovative care să ajute la creșterea GEFCO.
 54 ........................................................................................................................................................ mai 2019
Valérie Floridia va construi echipa de inovație GEFCO având o experiență profesională de 15 ani la companii industriale precum Renault și EDF, în Franța, Germania și Statele Unite. „Sunt încântată să lucrez alături de echipele GEFCO la dezvoltarea ecosistemului nostru de inovație și la inventarea viitorului lanțului de aprovizionare”, a declarat Valérie Floridia.
Din funcția de Director al Fabricii de Inovație GEFCO, Valérie Floridia va încuraja ideile noi și va contribui la transformarea lor în proiecte complet funcționale care să întărească experiența grupului.
















































































   52   53   54   55   56