Page 63 - Revista ZIUA Cargo mai 2019
P. 63

Budapesta și București (via Craiova, Timișoara, Arad, Curtici) cu trenul IR 72/IR 73 – Traianus, astfel: IR 72 București Nord (pl. 5:20) – Budapesta Keleti (sos. 18:50); IR 73 Budapesta Keleti (pl. 7:10) – București Nord (sos. 23:22). Trenul Dacia (IR 346/
IR 347) București – Viena a revenit pe ruta consacrată, respectiv prin Sighișoara, orașul Sibiu fiind conectat cu Budapesta prin două perechi de trenuri directe,
IR 74/IR 75 și IR 473/IR 472, atât cu parcurs de zi, cât și de noapte. Pentru călătoria de la Sibiu la Viena cu trenul Dacia, este asigurată legătura în Mediaș cu trenul R 2567 (Sibiu pl. 17:12 – Mediaș sos. 18:51). Trenul Harghita (IR 366/
IR 367) Brașov – Budapesta Keleti a revenit pe ruta consacrată Brașov – Deda – Dej – Cluj –
Budapesta. Legătura cu Târgu Mureș este asigurată cu grupa directă de vagoane în perioadele
1 iunie-7 septembrie și
31 octombrie-3 noiembrie pentru dus, și pentru întors 2 iunie-8 septembrie, 2-4 noiembrie, iar, în restul perioadelor, cu trenuri la legătură în Cluj-Napoca (trenurile IR 1748/1749 Târgu Mureș – Cluj-Napoca).
Mai mult decât atât, de multe ori șoferul păgubit nu beneficiază de mașina la schimb, chiar dacă service-ul a facturat-o către societatea de asigurare, spre decontare, a atras atenția COTAR.
CONCEPTUL MERCEDES-BENZ EQV
La scurt timp după premiera mondială de la Salonul Auto de la Geneva, Concept EQV și-a încheiat prima călătorie urbană.
În portul Barcelona, vehiculul „concept” a arătat că viitorul electric pentru MPV-urile premium este foarte aproape.
Vehiculul vizează în egală măsură familiile, fani sportivi sau serviciile de transfer de calitate. Cu exteriorul său progresiv, conceptul EQV întoarce privirile trecătorilor. În special, grila de radiator tipică EQ cu bandă LED continuă lasă o impresie puternică.
Pe lângă designul său atractiv, conceptul EQV se referă în special la electromobilitatea practică, zilnică și locală, fără emisii. Principalele caracteristici tehnice includ o autonomie de până la 400 de kilometri și o funcție de încărcare rapidă integrată. Aceasta înseamnă că o cantitate suficientă de energie pentru circa 100 de kilometri poate fi încărcată în aproximativ 15 minute. În plus, autovehiculul oferă un înalt nivel de confort la interior și funcționalitate maximă, nu în ultimul rând datorită gamei variate de configurații posibile pentru scaune.
Conceptul EQV are tracțiunea pe puntea față, dispunând de o motorizare compactă, cu o putere de 150 kW. Cu o viteză maximă de 160 km/h, autovehiculul asigură o plăcere deosebită a condusului, inclusiv în afara orașului. Energia este furnizată de o baterie litiu-ion cu o capacitate de 100 kWh. Aceasta este instalată în partea inferioară a vehiculului, neafectând spațiul interior pentru pasageri. Foarte curând, Mercedes-Benz Vans va face următorul pas: un model de serie este planificat pe baza conceptului EQV, care va fi prezentat publicului la IAA, în Frankfurt, anul acesta.
BYD K12A: AUTOBUZ ELECTRIC BI-ARTICULAT
 PIAȚA ASIGURĂRILOR AUTO ESTE AFECTATĂ DE SERVICE-URILE CARE FRAUDEAZĂ SISTEMUL
„K12A va aduce emisii zero sistemelor BRT, permițând pasagerilor să se bucure de o călătorie liniștită, fără poluare, economisind în același timp costuri semnificative de întreținere pentru operatori”, au declarat reprezentanții companiei BYD.
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a reclamat faptul că piața asigurărilor auto este afectată de service-urile care fraudează sistemul.
K12A păstrează multe dintre „bunele tradiții” ale BYD, precum sistemul său de gestionare a căldurii bateriei, sistemul de regenerare a energiei și un design inteligent integrat. Autobuzul este echipat cu porturi de încărcare DC și AC care pot fi comutate pentru a satisface nevoile clienților. O singură încărcare poate asigura aproape 300 km și, prin urmare, poate răspunde necesităților unei zile întregi de operare.
„Ne manifestăm îngrijorarea și atragem atenția cu privire la practicile incorecte existente la nivelul unor categorii de service-uri, în ceea ce privește dreptul șoferilor la o mașina de schimb, în caz de accident auto. Unele service-uri auto încearcă să obțină un profit incorect, prin tarife foarte mari și prin introducerea spre decontare a unor facturi nejustificate ca valoare, către companiile de asigurări, pentru plata mașinilor de schimb, în vederea compensării dreptului de folosință a autovehiculului avariat. Aceste costuri nejustificate facturate de către service-uri companiilor de asigurări vor avea impact negativ asupra prețului polițelor de asigurare”, au precizat reprezentanții Confederației.
BYD a dezvăluit pentru prima dată soluția sa de electrificare a transportului public în 2010, la scurtă vreme preluând poziția de lider în domeniul autobuzelor pur electrice din China. Până în prezent, BYD a livrat un număr total de peste 50.000 de autobuze electrice partenerilor săi globali. BYD deține o cotă importantă pe piața autobuzelor electrice din SUA, America Latină și Europa.
mai 2019 ...................................................................................................................................................... 63
La sediul central din Shenzhen (China), BYD a dezvăluit primul autobuz bi-articulat electric, de 27 de metri. Conform BYD, acesta este cel mai lung autobuz pur electric din lume și poate opera la o viteză maximă de 70 km/h. BYD K12A este echipat cu un sistem ce asigură tracțiunea pe patru roți și care poate comuta între 2WD și 4WD pentru a satisface cerințele diferitelor tipuri de terenuri, reducând totodată consumul total de energie al vehiculului. BYD K12A dispune de o caroserie din aliaj de aluminiu și de tehnologiile testate ale BYD pentru baterii, motoare electrice și comenzi electronice.
 Pentru a răspunde creșterii importante a comenzilor de pe tot globul, BYD dezvoltă o prezență mai consistentă în domeniul cercetării și dezvoltării și a producției și a construit fabrici pentru vehicule utilitare pur electrice în China, SUA, Brazilia, Ungaria și Franța.
  ȘTIRI










































































   61   62   63   64   65