Page 23 - Revista ZIUA Cargo august 2019
P. 23

    „Operațiunea Terminalul”, pe scurt
• Misiunea este de a muta containerele de la centrul de logistică al DFDS din Göteborg la un terminal portuar, în funcție de capacitatea solicitată.
• Sistemul autonom este monitorizat de un operator de la un turn de control care este, de asemenea, responsabil pentru transport.
• Soluția este potrivită pentru fluxuri repetitive cu o viteză maximă de 40 km/h. • Adaptările de infrastructură fac parte din obiectivul de implementare a sistemului de transport complet, inclusiv a porților automate la terminale. Volvo Trucks și DFDS sunt principalii parteneri, însă există mai mulți actori implicați în derularea primei misiuni a autocamionului Vera.
• DFDS oferă servicii de transport maritim și rutier în Europa și Turcia, generând venituri anuale de aproximativ 17 miliarde de coroane daneze. Cei 8.000 de angajați lucrează pe nave și în sediile companiei din 20 de țări. Compania DFDS are sediul central la Copenhaga și este listată la NASDAQ Copenhaga.
• Inițiativa se desfășoară cu sprijinul Agenției Suedeze de Inovare Vinnova, al Administrației Suedeze a Transporturilor și al Agenției Suedeze pentru Energie, prin intermediul programului FFI pentru cercetare și inovare strategică.
venind, astfel, în sprijinul clienților noștri, al mediului înconjurător și al afacerii noastre”, spune Torben Carlsen, direc- tor general executiv al DFDS.
Acesta este doar începutul
Soluția autonomă de transport va trece în continuare printr-un proces de dezvoltare în ceea ce privește teh- nologia, managementul operațiunilor și adaptările de infrastructură, înainte de a deveni pe deplin operațională. Mai mult, se vor lua măsurile de sigu- ranță necesare pentru a satisface cerințele privind impactul social, pentru a asigura o tranziție sigură către solu- țiile autonome de transport.
 august 2019 ................................................................................................................................................ 23
Pe măsură ce Volvo Trucks câș- tigă mai multă experiență, autocami- onul Vera are potențialul de a fi utilizat în aplicații similare, ca o completare a soluțiilor de transport de astăzi.
„Transporturile autonome cu nivel scăzut de zgomot și cu emisii zero joacă un rol important în viitorul logisticii și se vor dovedi a fi benefice atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru societate. Considerăm că a- ceastă colaborare este un început im- portant și ne propunem să încurajăm progresul în acest domeniu. Poate că Vera are o limită de viteză, dar noi nu avem. Testarea a început deja și inten- ționăm să implementăm soluția aceas- ta în anii imediat următori”, adaugă Mikael Karlsson.
Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 CAMIOANE ȘI SERVICII




















































































   21   22   23   24   25