Page 21 - Revista ZIUA Cargo august 2019
P. 21

     1955, s-a născut Saviem, din fuziunea Latil, departamentul Renault Truck și Somua. În 1978, Berliet și Saviem au fuzionat, pentru a crea un singur produ- cător de camioane care a devenit, în 1978, Renault Vehicules Industriels.
În onoarea lui Berliet
Ediția specială limitată T High 1894 a fost proiectată să onoreze începu-
turile lui Berliet, dar și întreaga istorie a producției de vehicule comerciale din Franța.
Caroseria este vopsită în albastru „miez de noapte”, în timp ce anumite secțiuni ale vehiculului, inclusiv grila radiatorului, sunt subliniate cu galben auriu, iar alte componente, cum ar fi jantele, sunt vopsite în roșu. T High 1894 este echipat, de asemenea, cu goarne aurii și cu un set de proiectoare pe acoperișul cabinei.
Mai multe detalii grafice pe carose- rie, cum ar fi semnătura „Edition 1894” de pe ambele părți laterale, precum și de pe spatele cabinei, scot în evidență liniile acesteia și conferă un plus de di- namism vehiculului. Carenajele laterale afișează un logo special desenat pentru această ocazie, cu contururile camioa- nelor iconice ale mărcii formând dia- mantul Renault Trucks, care are ele- mentul reprezentativ al logo-ului Berliet – o locomotivă – în centru.
Echipamente de top
Interiorul cabinei afișează aceeași schemă cromatică, având bordul și volanul în albastru și cu fețele ușilor având o tapițerie roșu cu albastru. Gurile de ventilație, încercuite cu roșu, completează armonia interioară a vehiculului. Scaunele din piele neagră Recaro au cusături roșii, în timp ce tetierele sunt brodate cu semnătura „Edition 1894”, în auriu. T High 1894 este echipat, de asemenea, cu preșuri cu cusături roșii și cu draperii aurii.
Această ediție limitată este dotată, de asemenea, cu echipamente de top, pentru a îmbunătăți confortul șoferului, cum ar fi bordul panoramic cu un ecran LCD „Edition 1894” și cu un display secundar Roadpad+ cu cameră pentru marșarier. În ceea ce privește puterea, T High 1894 este echipat cu un motor de 13 l, capabil să dezvolte 520 CP.
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 august 2019 ................................................................................................................................................ 21
 CAMIOANE ȘI SERVICII






















































































   19   20   21   22   23