Page 29 - Revista ZIUA Cargo Septembrie 2019
P. 29

     Rezultate drive-test T High 480 Step D
Distanță parcursă: 230,4 km Viteză medie: 67 km/h Consum mediu: 24,6 l/100 km
 dacă nu ar trebui reevaluate consu- murile medii. Poate ar trebui să ne gândim că 25 l/100 km reprezintă noua realitate.
Aceeași experiență, performanțe îmbunătățite
Merită să spunem câteva cuvinte și despre „partea artistică”. Mai ales că vehiculul pregătit pentru test a bene- ficiat de o atenție specială, din punct de vedere estetic. Renault Trucks a știut, inclusiv prin design, să atragă atenția asupra acestui autovehicul performant. Și pentru ca rețeta să fie completă, in- clusiv semiremorca a beneficiat de o imagine deosebită. Elementele de îm- bunătățire a aerodinamicii și-au făcut, la rândul lor, simțită prezența – estetic și economic.
La interior, lucrurile au rămas ne- schimbate. Cabina T High este spa-
țioasă și confortabilă, cu numeroase spații de depozitare.
În ceea ce privește experiența la volan, și comenzile și strategia de con- dus au rămas neschimbate pentru T High 480 Step D. Singurul aspect pe care l-am remarcat fiind un demaraj foarte „fluid”. Practic, nu se simte niciun fel de bruscare, indiferent cât de repede demarezi. În rest, îmbună- tățirea semnificativă a performanțelor este obținută ca urmare a setărilor și acțiunilor automate ce au loc în motor și transmisie, fără ca șoferul să simtă vreo diferență față de varianta Step C.
Radu BORCESCU
radu.borcescu@ziuacargo.ro
    Cruise Control... aparent aceleași mici ajustări care să mai scadă consumul cu câteva sute de mililitri sau să pondereze șoferii „nervoși”.
Surpriză, însă: consumul obținut a fost de 24,6 l/100 km. Același model de camion, același traseu, aceeași în- cărcătură (masa totală de 40 t), același motor (în afara îmbunătățirilor aferente Euro 6 Step D)... până și viteza medie a fost aproape aceeași. Și totuși, o economie de aproape 2 l/100 km. Iar acest consum a fost obtinut cu un raport în punte de 2:31, optim pentru țările cu multe autostrăzi, dar nu și pentru drumurile noastre naționale. În cazul nostru, un raport de 2:47 ar fi adus, probabil, un consum și mai bun. În aceste condiții, începi să te întrebi
septembrie 2019 .......................................................................................................................................... 29
 CAMIOANE ȘI SERVICII





















































































   27   28   29   30   31