Page 10 - Revista ZIUA Cargo noiembrie 2011
P. 10

Sute de sancțiuni
ISCTR, într-o
singură lună
Inspectorii ISCTR și polițiștii de la rutieră au aplicat, în numai o lună, 544 de sancțiuni contravenționale transportatorilor de persoane și mărfuri găsiți în neregulă, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere.
  Astfel, în perioada 10 octom- brie-10 noiembrie, au fost verificate 1.489 de autovehi- cule și au fost aplicate 544 de sanc- țiuni contravenționale, dintre care 103 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, 35 pentru încălcări ale HG 69/2012, 5 pentru conducerea vehicu- lelor sub influența alcoolului, 41 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare/ semnalizare și 360 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reținute 16 permise de condu- cere, au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare și au fost dispuse 16 imobilizări.
Acțiunea a fost derulată de polițiștii de la rutieră și de reprezentanții In- spectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), în sco- pul prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule des- tinate transportului de marfă cu capa- citatea mai mare de 3,5 tone sau des- tinate transportului public de persoane.
A fost verificată respectarea nor- melor legale care reglementează acti- vitatea de transport, a perioadelor de conducere, pauză și odihnă ale con- ducătorilor de autovehicule, a preve- derilor privind masele pe axe și masele totale maxime admise și a nor- melor privind circulația pe drumurile publice.
Exemple
1. La data de 31 octombrie, un ce- tățean turc a condus un ansamblu de vehicule pe DN5, în afara localității
Daia, județul Giurgiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut per- misul de conducere, în vederea sus- pendării exercitării dreptului de a con- duce pentru 90 de zile.
2. La data de 6 noiembrie, un băr- bat a condus un ansamblu de vehicule pe DN1C, pe raza municipiului Baia Mare, județul Maramureș, în timp ce a intervenit asupra echipamentului de înregistrare, astfel încât s-a produs alterarea datelor înregistrate de către acesta. Conducătorul auto a fost sanc- ționat conform Ordonanței 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de con- ducere, pauzele și perioadele de odih- nă ale conducătorilor auto și utilizarea
aparatelor de înregistrare a activității acestora. Totodată, a fost dispusă imo- bilizarea ansamblului de vehicule, până la îndeplinirea condițiilor de lega- litate pentru continuarea transportului.
3. La data de 18 octombrie, un șo- fer a condus un ansamblu de vehicule pe DN2A, pe raza județului Ialomița, având masa totală maximă admisă depășită cu mai mult de 25%. Opera- torul de transport a fost sancționat cu amendă de 10.000 de lei, conform Or- donanței 43/1997 privind regimul dru- murilor. De asemenea, au fost reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare, în cauză fiind dispusă și imobilizarea ansamblului.
Magda SEVERIN
magda.severin@ziuacargo.ro
 ACTUALITATE
   10 .............................................................................................................................................. noiembrie 2019


















































































   8   9   10   11   12