Page 23 - Revista Ziua Cargo februarie 2020 ZIUA Cargo
P. 23

      MAN ServiceCare este un serviciu oferit gratuit, ce asigură un management proactiv pentru întreținerea vehiculului. MAN analizează starea mașinii pe baza datelor transmise prin RIO și, astfel, programările în service pot fi realizate înainte de apariția unei potențiale defecțiuni.
în vederea unei acționări cât mai pre- cise și fără efort a „rotiței” ce contro- lează display-ul secundar.
O atenție specială a fost acordată și conectării cu diferite dispozitive, precum și aplicațiilor digitale.
Și să nu uităm de îmbunătățirile aduse spațiilor de stocare și zonei de odihnă, pe lângă experiență, MAN im- plicând șoferi și proprietari de firme, al căror feedback a fost utilizat în pro- cesul de dezvoltare.
Însă, cele mai importante schim- bări sunt legate de condusul autove-
hiculului. Șoferii vor aprecia noile siste- me de asistență, care nu doar cresc siguranța, dar asigură un parcurs mult mai relaxat.
Amintim noul sistem de asistență la viraj, asistență la deplasarea în am- buteiaje, precum și asistență la schim- barea benzii.
8% reducere a consumului
Gama de motoare Euro 6 Step D, care a fost introdusă în 2019, își de-
monstrează potențialul complet pe noua generație de vehicule MAN.
Alături de îmbunătățiri ale compo- nentelor trenului de rulare, precum și un soft ameliorat, noul camion asigură o spectaculoasă reducere a consu- mului de carburant, de până la 8%. Un rol important îl joacă și aerodinamica îmbunătățită asigurată de noul design al vehiculului.
În plus, au fost dezvoltate aplicații digitale menite să ajute/instruiască șo- ferii, pentru optimizarea stilului de con- ducere.
Creșterea fiabilității și, implicit, re- ducerea costurilor de întreținere s-au aflat, de asemenea, în atenția ingine- rilor MAN.
Noua generație de camioane va fi produsă în paralel cu cea precedentă, până la finalul acestui an. MAN a in- vestit peste 100 de milioane de euro în fabrica de la München, acolo putând fi produse până la 500 de cabine zilnic.
Radu BORCESCU
radu.borcescu@ziuacargo.ro
  Noua generație de camioane MAN reprezintă cel mai ambițios proiect al companiei, în 20 de ani:
• Au fost alocate 12.000.000 de ore de lucru
• 4.000.000 de kilometri de test parcurși până la lansare
• 2.800.000 de linii de cod software
• Aproximativ 22.000 de coduri pentru articole noi au fost integrate în toate departamentele
• 3.000 de culori de cabină sunt disponibile standard
• 2.100 de angajați MAN au fost implicați direct în proiect
• 8 noi dimensiuni sunt disponibile pentru noua generație de camioane MAN • 4 serii disponibile: MAN TGX, TGS, TGM și TGL.
februarie 2020 .............................................................................................................................................. 23
 CAMIOANE ȘI SERVICII









































































   21   22   23   24   25