Page 25 - Revista Ziua Cargo februarie 2020 ZIUA Cargo
P. 25

  deservirea centrelor de producție prin intermediul căilor ferate.
Bruno Blin, președintele Renault Trucks, subliniază: „Aceasta este pri- ma comandă de această anvergură, în Europa. Ea demonstrează clienților că sectorul transporturilor trece printr-o transformare majoră și reflectă o rea- litate industrială și comercială: camioa- nele noastre electrice Renault Trucks ies de pe liniile de producție și vor fi pe șoselele europene în câteva săp- tămâni.”
Angajament pentru transporturi sustenabile
Pentru Renault Trucks, electro- mobilitatea a reprezentat răspunsul evident la problemele legate de calita- tea aerului și de zgomot în medii ur- bane și una dintre modalitățile de a re- duce emisiile de CO2.
De peste zece ani deja, compania testează pe șosele camioane electrice, împreună cu clienți-parteneri, pentru a recolta informații cruciale despre utiliza- rea, comportamentul bateriilor și despre necesitățile specifice de întreținere.
Un Renault Trucks Z.E. de gamă medie se poate lăuda cu o autonomie de până la 300 km, în funcție de utilizare și de configurația bateriilor. De fapt, pachetul de baterii este cel mai scump element, atunci când cum- peri un camion electric.
Datorită încărcării rapide DC, bate- riile litiu-ion ale Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. pot fi în- cărcate complet în 1-2 ore, prin inter- mediul conectorului de 150 kW Combo CCS. Pentru încărcarea AC peste noapte, timpul de încărcare completă a unei baterii de 300-kWh este de 12 ore. În acest caz, este suficientă o priză trifazică industrială 380v 32A.
Pentru un grad maxim de flexibi- litate în ceea ce privește utilizarea și carosarea, Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. sunt echi- pate cu o priză de putere cu interfață mecanică standard.
Cu o gamă extinsă de vehicule elec- trice cu mase cuprinse între 3,1 și 26 t, Renault Trucks îndeplinește atât cerințele curente, cât și pe cele viitoare ale profe- sioniștilor care operează în mediu urban. Aceste vehicule sunt ideale pentru colec- tarea deșeurilor și pentru activități de distri- buție, permițând curse silențioase la ore neconvenționale conservând, în același timp, calitatea vieții rezidenților. Modele- le Renault Trucks D și D Wide Z.E. sunt produse la fabrica producătorului de la Blainville-sur-Orne (Calvados, Franța).
foto: Renault Trucks
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
  februarie 2020 .............................................................................................................................................. 25
 CAMIOANE ȘI SERVICII





















































































   23   24   25   26   27