Page 33 - Revista Ziua Cargo februarie 2020 ZIUA Cargo
P. 33

 carea avansată de la distanță, la un cost care permite utilizarea pe toată flota și pe toate tipurile de trailere. Co- nectată direct la sistemul electronic de frânare al trailerului (TEBS), soluția colectează și procesează datele de diagnosticare din TEB și de la nivelul altor sisteme ale trailerului, prin inter- mediul unui portal web.
Pentru a ne ajuta clienții să obțină o eficiență mai înaltă a consumului de combustibil, am introdus, recent, pe piață TX-FUELCOMPASS, o platfor- mă software care oferă o viziune com- pletă asupra costurilor cu combustibi- lul. Soluția accesează date din diferite surse și cumulează aceste seturi de informații în cadrul unor imagini de bord transparente și clare. Combinată cu unul dintre computerele noastre de bord, TX-SKY sau TX-GO 2, soluția TX-FUELCOMPASS permite evalua- rea și îmbunătățirea realimentării flotei fără nicio investiție suplimentară sau specială în hardware.
O altă zonă importantă pentru multe flote este abilitatea de a planifica și administra timpii de staționare. Am introdus soluția TX-DIAGNOSTIX pen- tru a aborda, în parte, această proble- mă. Soluția oferă evaluări ale datelor privind „sănătatea” oricărei mărci sau model de camion. Soluția scanează și integrează în continuu datele electro- nice ale camionului, cum ar fi cele fur- nizate de elementele de control al motorului, de sistemele de asistență a șoferului, sistemul de frânare sau taho- graf și le consolidează într-o imagine singulară, în timp real. Prin identifica- rea rapidă a problemelor, prin recoman- dări pentru reparații, planificarea opera- țiunilor de întreținere, comandarea pieselor de schimb sau redirecționarea camioanelor către ateliere, pentru re- parații critice, timpul de staționare a vehiculelor este redus.
Urmărim cu atenție implementarea 5G, care ar putea asigura un transfer de date mai rapid și mai ieftin, propul- sând serviciile big data. În plus, 5G va facilita colectarea de date la intervale mai mici de timp și ne va permite extin- derea în noi domenii, cum ar fi monitorizarea degradării sistemelor de frânare, de exemplu.
Ce ar trebui să ofere
o soluție telematică pentru companiile mici și medii?
Deși multe dintre necesitățile flotelor mici și mari se intersectează, majoritatea flotelor mici și medii caută o soluție care să se potrivească nece- sităților lor la scala respectivă, fără să aibă nevoie de o platformă mai exten- sivă, proiectată pentru operațiuni de dimensiuni mai mari.
Datorită background-ului și al ex- perienței WABCO în această industrie, am lansat aplicația TRAXEETM, în ur- mă cu aproape un an. Cu TRAXEETM, oferim câteva dintre capacitățile cheie ale unei soluții FMS sub formă de aplicație și cu un model de plată recu- rentă. Este o soluție proiectată să ofere flotelor mici și medii informații esențiale, în timp real, pentru a le îm- bunătăți abilitatea de a răspunde mai bine nevoilor lor operaționale.
În afară de coordonarea flotei, mo- nitorizarea activității șoferului și îmbu- nătățirea eficienței administrative, soluția oferă update-uri de statut în timp real asupra fiecărui camion și șofer, sprijinind, de asemenea, confor- mitatea cu cerințele legale AETR în Europa și Turcia. Pe scurt, soluțiile telematice pentru flotele mici și mijlocii, cum este TRAXEETM, pot determina economii de costuri și de timp și pot crește profitabilitatea, ceea ce este de o importanță vitală pentru flotele de dimensiuni mici.
Care sunt tendințele
pentru 2020?
O cerere în creștere pentru conec- tivitate, pentru obținerea unei imagini
singulare asupra operațiunilor, auto- matizarea și un portofoliu crescut de instrumente pentru a face față provo- cărilor. Toate acestea vor fi antrenate de creșterea presiunii și disruptivității de pe piață.
Nu mai este vorba numai despre camion; este vorba despre asigurarea unei integrări și conectări a ecosistemelor transportatorilor, despre furnizarea unor noi date,
care să le permită să își monitorizeze lumea în timp real și să propulseze utilizarea automatizării.
Una dintre marile provocări pe care le vom înfrunta în anii următori va fi agilitatea în îndeplinirea efectivă a cerințelor de pe piață, asigurându-ne că furnizăm noi soluții care sunt imediat relevante și convenabile. Ast- fel, colaborăm cu un număr tot mai mare de parteneri și clienți, pentru a dezvolta noi produse, în cooperare.
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 februarie 2020 .............................................................................................................................................. 33
 CAMIOANE ȘI SERVICII
PUBLICITATE














































































   31   32   33   34   35