Page 35 - Revista Ziua Cargo februarie 2020 ZIUA Cargo
P. 35

  că are o echipă de tineri polițiști dornici de performanță, pe care se poate baza și care au devenit cealaltă familie a lui. Nu se percepe ca un tânăr ma- nager, așa cum este, ajuns la acest nivel prin muncă multă și studiu intens, prin perseverență, pentru că, așa cum spune el... „am pornit și eu tot din stra- dă”, ci ca un coleg membru al echipei, o piesă în puzzle-ul organizației numi- tă Poliția Română.
Este conștient de un singur lucru: „Vreau să las ceva în urma mea! Vreau ca fata mea, când va crește, să
fie mândră de mine, să fie FERICITĂ că are așa tată, cum și eu sunt fericit și binecuvântat că o am pe ea! Vreau să îi ofer cea mai bună educație pe care un părinte o poate da, să îi arăt că poți să fii onest, că poți promova prin cinste și corectitudine, că valorile supreme sunt adevărul, onestitatea, profesionalismul și integritatea.”
Un mod de a fi
I-am ascultat și am înțeles că ambii sunt oameni integri, pe care „virusul
corupției” nu i-ar putea atinge vreo- dată, nu ar lua sau da mită nicicând, pentru că valoarea lor personală fun- damentală este familia, copiii lor, cărora doresc să le ofere o educație aleasă, bazată pe respect, pe încre- dere, pe adevăr, pe principialitate, pe dreptate. Și toate astea pentru ca ei să devină FERICIȚI!
Ascultându-i pe ei am realizat că fac parte din categoria oamenilor care VOR, POT ȘI FAC ceea ce își propun. Și își propun să aibă o carieră „curată”, valoa- rea lor profesională supremă fiind integri- tatea, astfel încât familia să „beneficieze” de prezența lor și de aportul lor la... FERICIRE. Libertatea, conștiința de sine, conștiința propriei valori sunt fundamentale pentru fiecare dintre noi și dacă le punem mai presus de orice ele devin convingeri, convingeri care se transformă în credințe, credințele în comportamente și devin „EU”!
Am înțeles că FERICIREA NU ESTE O DESTINAȚIE, CI UN MOD DE A FI, astfel încât m-am hotărât să devin... FERICIT(Ă)!
Loredana-Florentina MARIN
comisar-șef de poliție Direcția Generală Anticorupție Direcția Prevenire Serviciul Prevenire
PUBLICITATE
  ACTUALITATE























































































   33   34   35   36   37