Page 60 - Revista Ziua Cargo februarie 2020 ZIUA Cargo
P. 60

   Printre temele abordate:
• Evoluția legislației, un accent important fiind pus pe situația transportul regulat județean și interjudețean.
• Pregătirea pentru participarea la licitațiile privind transportul angajaților. • Căi eficiente de comunicare cu călătorii în transportul public local.
• Strategia pentru menținerea unor servicii de transport premium. • Service și siguranță – o abordare metodică.
• Măsuri de protecție împotriva întârzierilor la încasarea facturilor. • Condițiile în care transportul internațional rămâne rentabil.
• Pașii corecți privind pregătirea angajaților – șoferii devin agenții de marketing ai companiei.
• Nevoile de transport ale turiștilor străini și așteptările agențiilor.
Momentul resetării
26-27 martie 2020, Poiana Brașov, Hotel Sport – evenimentul dedicat transportului rutier de călători se va desfășura, anul acesta, sub titlul: Legislație, Management, Clienți Business.
 Dacă nu se obținea prelun- girea, astăzi nu mai eram aici...” – așa îmi spunea
„unul dintre transportatorii prezenți la e- diția de anul trecut a evenimentului de- dicat operatorilor de transport călători.
Și recunosc că am avut o senzație neplăcută. Oare deținerea unor trasee regulate te condamnă la o dependență totală față de deciziile/capriciile auto- rităților?
Bineînțeles, este decizia fiecărui patron și a fiecărui manager să dez- volte, sau nu, noi direcții de business, însă credem că răspunsul corect este evident, mai ales că transportul regulat de pasageri, atât cel județean, cât și cel interjudețean, este departe de a mai oferi performanțele financiare ini- țiale și perspectivele nu par să aducă ameliorări.
În plus, recenta decizie a Curții Constituționale oferă liniștea necesară pentru demararea unor noi proiecte.
Clienți noi, pentru noi proiecte
Revista Ziua Cargo, marchează, la rândul ei, acest moment al resetării, printr-o schimbare importantă de stra- tegie, în ceea ce privește evenimentul.
Astfel, accentul va fi pus pe dez- voltarea unor noi oportunități de busi- ness pentru firmele de transport pre- zente. În cadrul evenimentului, vor fi
prezenți reprezentanți ai unor compa- nii mari, ce pregătesc, chiar în acest an, licitații pentru transportul angaja- ților. De asemenea, agenții de turism vor oferi o imagine a solicitărilor pe care grupurile de turiști le au în ceea ce privește transportul cu autocarul – turiști străini care vin în România și români care pleacă în excursii în afara țării.
Mai multe modele de business sănătos în transporturi vor fi prezen- tate de către câștigători ai edițiilor pre- cedente ale concursului Romanian Passenger Transport Company of the Year.
Segmentul dedicat consultanței va fi, de asemenea, întărit, în cadrul con- ferinței. Siguranța rutieră, stabilirea unui program coerent de pregătire a șoferilor și strategii de comunicare cu pasagerii sunt câteva dintre subiectele abordate. Și, pentru că aspectele fi-
nanciare devin tot mai importante, un panel va fi dedicat măsurilor ce pot fi luate pentru evitarea întârzierii la în- casarea facturilor. Iar atunci când lu- crurile intră într-o zonă nesustenabilă... Trebuie să cunoaștem ce înseamnă insolvența.
Bineînțeles, nu vor lipsi nici auto- ritățile, mai ales că, în sfârșit, putem începe discuțiile legate de ceea ce se va întâmpla după terminarea actuale- lor programe de transport.
Evenimentul va găzdui, ca în fie- care an, Gala de decernare a Premiilor pentru cele mai bune companii de trans- port – Romanian Passenger Transport Company of the Year 2020.
Puteți confirma prezența pe site, la adresa: www.ziuacargo.ro/rptcy-2020/.
Radu BORCESCU
radu.borcescu@ziuacargo.ro
 60 .............................................................................................................................................. februarie 2020
RPTCY







































































   58   59   60   61   62