Page 24 - Revista ZIUA CARGO
P. 24

VOLVO TRUCKS FH, FH16, FM și FMX
Cea mai mare lansare
a tuturor timpurilor
Volvo Trucks a lansat, la începutul lunii martie, patru camioane noi, cu accent puternic pus pe mediul de lucru al șoferului,
pe siguranță și productivitate. Cele patru autocamioane pentru transportul de mare tonaj, Volvo FH, FH16, FM și FMX, reprezintă aproximativ două treimi din livrările Volvo Trucks.
Anticiparea unei cereri de trans- port în creștere pune presiune asupra disponibilității șoferilor profesioniști din întreaga lume. În Europa, de exemplu, estimările arată că sunt vacante aproximativ 20% din totalul locurilor de muncă pentru șoferi. Pentru a ajuta clienții să recruteze și să păstreze cei mai buni șoferi, Volvo Trucks s-a concentrat puternic pe dez- voltarea noilor autocamioane, pentru a le face mai sigure, mai eficiente și mai atractive pentru șoferii bine pregătiți.
„Șoferii care își manevrează ca- mionul în siguranță și eficient reprezin- tă un atu de neprețuit pentru orice com- panie de transport. Comportamentul responsabil la volan poate contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a costu- rilor privind combustibilul, precum și a riscului de accidente, vătămare corpo- rală și imobilizare neplanificată. Noile noastre autocamioane îi vor ajuta pe șoferi să lucreze mai în siguranță și mai productiv și le vor oferi clienților noștri argumente mai puternice, atunci când încearcă să atragă cei mai buni șoferi”, a declarat Roger Alm, preșe- dintele Volvo Trucks.
Posibilități nelimitate
Diferitele modele de autocamioane din gama Volvo Trucks sunt disponi- bile cu multe tipuri de cabină și pot fi optimizate pentru o gamă largă de aplicații. În cazul camioanelor pentru transportul de cursă lungă, cabina este, adesea, a doua casă a șoferului. Camioanele de transport regional funcționează, de multe ori, ca birou mobil, în timp ce, în construcții, vehi- culele sunt instrumente de lucru ro- buste și practice. Prin urmare, vizibi- litatea, confortul, ergonomia, nivelul de zgomot, manevrabilitatea și sigu- ranța au fost elementele centrale ale dezvoltării tuturor noilor modele. De asemenea, exteriorul camioanelor a fost modernizat, pentru a le reflecta proprietățile și a crea un design ge- neral atractiv.
   CAMIOANE ȘI SERVICII
24 .................................................................................................................................................. martie 2020
























































































   22   23   24   25   26