Page 21 - Revista ZIUA CARGO
P. 21

  cazuri în care nu ai acces la toalete și nici nu a fost adoptată o variantă de înlocuire. Pe de altă parte, sunt companii unde angajații urmează re- guli clare, fiind dotați cu măști și mă- nuși, iar altele în care nu vezi nici mă- car o mască, să nu mai vorbesc de mănuși. În multe cazuri, am fost în situația în care eram singura persoană cu mască și mănuși. Oamenii mă pri- veau cu teamă, gândindu-se că sunt, probabil, bolnav. Dar nu îmi pasă. Cred în respectarea acestor reguli și în menținerea igienei în camion.
Cea mai mare provocare constă în faptul că te duci într-un loc unde nu ai mai fost și trebuie să te protejezi (mă- nuși, mască, dezinfectant). O faci pen- tru tine, dar și pentru ceilalți. Te gân- dești că se moare din cauza COVID-19 și nu vrei să pricinuiești nimănui un rău.
Și parcările cu plată, pe care eu, personal, le prefer (și unde firma anga- jatoare ne recomandă să oprim) au, acum, regimuri diferite. În Olanda, lu- crurile merg bine, există toalete des-
chise, totul este curat și ai acces inclu- siv la cafea. Același lucru este valabil și pentru Germania. În Belgia, însă, s-au închis, iar în Elveția nu ai unde să staționezi noaptea. Din păcate, hra- na reprezintă o mare problemă pentru cei implicați în transportul internațional.
În general se merge bine, dar ne lovim de probleme la frontiere, unde se creează aglomerări. Mi s-a întâmplat să aștept, la granița dintre Germania și Belgia, o oră și jumătate, ceea ce mi-a afectat livrarea. Dar mi s-a întâmplat inclusiv să fiu singur pe drum, în Franța.
Voi rămâne în linia întâi, cu serio- zitate și cu o responsabilitate față de ceilalți mai mare ca niciodată!”
colegi din branșă, să stea departe de familie, pentru a o proteja. De fapt, a- ceasta este, pentru el, cea mai mare provocare cu care se confruntă. „Este foarte dureros pentru cei care sunt departe de familie, de copii, de părinți, de casă. O parte dintre noi am decis singuri că este mai bine să stăm în această perioadă departe de ei, pentru a-i proteja. Alții au fost puși în situația aceasta fiind constrânși de legi, gra- nițe, împrejurări. Trăim o perioadă ex- trem de grea. Cu toate acestea, noi, șoferii de camion, încercăm să nu ne arătăm slăbiciunile, rămânem fermi pe poziții, gata de atac în fiecare clipă. Numai noi știm, însă, ce este în inimile și în mințile noastre. Conștienți că, abia după dispariția acestei pandemii, va începe adevăratul «război» – «răz- boiul economic». Probabil, unii dintre noi îl simțim, deja. Ținând cont de în- chiderea multor firme și de lipsa locu- rilor de muncă, este clar că va trebui să treacă o perioadă destul de lungă de timp, până când totul își va reveni la normal.
Personal, sunt optimist și îmi place să privesc partea plină a paharului. Dar care este partea plină a paharului, în situația de față?!...atât eu, cât și ai mei, suntem sănătoși, ceea ce mă face fericit, mă alimentează cu putere să merg mai departe în linia întâi.
Dar (atenție!)
nu confundați optimismul cu realismul.
 Ionuț Tuțu:
„Încercăm să nu ne arătăm slăbiciunile, rămânem fermi pe poziție”
Ionuț Tuțu lucrează pentru o firmă germană și a decis, la fel ca mulți alți
  aprilie 2020 .................................................................................................................................................. 21
 ACTUALITATE




















































































   19   20   21   22   23