Page 35 - Revista Ziua CARGO
P. 35

   D e la începutul carantinei, în ciu- și în sincronizare cu celelalte fabrici din • Utilizarea măștilor FFP2, în com-
da întreruperii temporare a
producției, Renault Trucks a continuat să ofere servicii clienților săi, pe cât posibil, prin furnizarea de piese de schimb și reparații camioane. Aceste activități sunt esențiale pentru asigura- rea continuității serviciilor vitale pentru societate, în special în livrarea de bu- nuri de bază, medicamente și alimente.
Totuși, în Franța, deși unii dintre angajați au continuat să lucreze, pro- ducția, vânzările și activitățile de cer- cetare-dezvoltare s-au oprit și marea majoritate a angajaților a lucrat fie cu program de lucru parțial, fie a fost în șomaj tehnic pe termen scurt, timp de aproape o lună.
Acum, Renault Trucks și-a reluat gradual activitatea. Fabricile din Franța s-au redeschis, una câte una, din 22 aprilie 2020, începând cu fabrica de motoare Lyon-Venissieux, urmând fa- bricile de asamblare de la Bourg-en- Bresse și Blainville-sur-orne. Reporni- rea activității industriale este planificată, pentru toate fabricile, cu un ritm foarte lent, în raport cu capacitatea normală de producție. Creșterea va fi lentă și se va întinde pe parcursul mai multor săptămâni, în conformitate cu cerințele clienților, cu abilitatea furnizorilor de a livra piesele, componentele necesare
binație cu ochelari sau vizoare și mă- nuși, atunci când nu se poate respecta distanța de un metru.
• Menținerea ușilor deschise (cu excepția celor de incendiu), pentru a preveni contactul cu clanțele.
• Curățarea stațiilor de lucru, a u- neltelor, a echipamentelor logistice, a vestiarelor și cantinelor.
• Organizarea mișcării în toate spațiile comune, vestiare, coridoare și cantine, extinderea intervalelor în care sunt deschise și limitarea numă- rului de persoane prezente în același timp.
• Introducerea unui plan special de ocupare a scaunelor în shuttle-urile de transport, pentru a garanta spațiul între pasageri.
Pentru entitățile de cercetare-dez- voltare și vânzări, compania favori- zează, încă, lucrul de acasă, pentru angajații care și-au reluat activitatea.
În paralel, managementul compa- niei examinează cerințele clienților, dealerilor și carosierilor parteneri și analizează tendințele de pe piață, pen- tru a ajusta ratele de producție pentru lunile următoare.
• Folosirea la scară largă a măștilor
alternative. raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
cadrul Grupului Volvo.
Protocoale sanitare consolidate
Repornirea activității industriale a fost condiționată de implementarea unor pro- tocoale sanitare consolidate, adaptate fiecărei unități de producție în parte, în consultare cu uniunile sindicale și repre- zentanții angajaților. Concepute de către doctorii de medicina muncii ai companiei, pe baza traseului exact parcurs de către angajați, de la vestiar, la stația de lucru, acestea au ca scop eliminarea riscului de a intra în contact cu virusul.
„Reluăm activitatea numai în cazul în care condițiile sanitare și de siguran- ță sunt exemplare – fără compromisuri. Din acest motiv, concepem o repornire graduală, care implică o perioadă iniția- lă, în care vom testa protocoalele sani- tare, precum și lanțul de furnizori și lo- gistica, înainte de a lua în considerare o creștere,” explică Bruno Blin, preșe- dintele Renault Trucks.
Măsurile adoptate în fabricile Renault Trucks includ:
• Aplicarea de reguli de distanțare socială și de măsuri de protecție.
mai 2020 ...................................................................................................................................................... 35
adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
 CAMIOANE ȘI SERVICII












































































   33   34   35   36   37