Page 59 - Revista Ziua CARGO
P. 59

 prelua aeronava igienizată și poate zbura direct de la centrul de livrare către baza companiei aeriene.
ZBOR CLUJ-ABU DHABI
Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj a anunțat lansarea unei noi destinații: Abu Dhabi. Zborurile vor fi operate de compania aeriană Wizz Air, începând cu data de 16 septembrie, cu o aeronavă tip Airbus A320, având o capacitate de 180 de locuri, cu două frecvențe săptămânale, în zilele de miercuri și duminică. Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite și unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii arabe. În anul 2007, orașul a primit titlul de „Cel mai bogat oraș al lumii”, în topurile realizate de Forbes și CNN. Nu demult, acest oraș era doar un sat de beduini, iar azi este centrul industriei petroliere, cu una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume; un oraș împânzit de moschei monumentale, fântâni extravagante, zgârie nori, parcuri impresionante. Biletele pot fi, deja, rezervate.
CĂLĂTORII, DAR CU MAI PUȚINI BANI
Românii nu se tem să călătorească, în țară, după ce măsurile de restricție vor fi ridicate, este concluzia unui studiu Travelminit.ro. Peste 40% dintre respondenți au în plan să călătorească, după ridicarea restricțiilor, iar cazările izolate și rezervările fără risc se numără printre principalele motive în stabilirea unei vacanțe. Astfel, 31% dintre respondenți au declarat că aveau, deja, planificat concediul de anul acesta și aveau această cheltuială programată. Bugetul total al vacanței este așteptat să scadă
cu câteva procente, diferența fiind mai mică în cazul serviciilor de cazare și mai semnificativă în cazul activităților conexe, cum ar fi masaj, tur ghidat și altele.
Peste 50% dintre respondenți și-au amânat pentru o perioadă ulterioară vacanța programată,
în special în lunile de vară sau toamnă, în timp ce 20% dintre respondenți și-au păstrat rezervarea activă, iar 26% și-au anulat rezervările.
PRINCIPALELE MĂSURI AU FOST LUATE ÎN RETAIL, TURISM
ȘI IMM-URI
Toate țările europene au luat anumite măsuri pentru protejarea și repornirea economiilor naționale, după perioada stării de urgență. Printre prioritățile guvernelor, retailul, turismul și IMM-urile au beneficiat de cele mai multe măsuri, având în vedere că aceste segmente au fost cele mai afectate de epidemia de COVID-19, în toată Europa, potrivit Colliers International. Majoritatea planurilor de ieșire din starea de urgență, pe etape, prevăd redeschiderea magazinelor și punctelor de vânzare cu amănuntul, centrele de bricolaj, de grădinărit și de înfrumusețare fiind prioritare. În cea mai mare parte din cazuri, repornirea sectorului de HoReCa va urma, la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie, potrivit specialiștilor.
ÎNMATRICULĂRILE DE TURISME
S-AU ÎNJUMĂTĂȚIT, ÎN APRILIE
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut, în România, cu 50%, în aprilie, față de aceeași lună din 2019, atingând un volum de 4.321 de unități, pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), potrivit cifrelor comunicate redacției de Asociația constructorilor de Automobile din România
(ACAROM), membru asociat al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Astfel, pe primele patru luni din 2020, numărul autoturismelor noi înmatriculate a ajuns la 32.300 de unități, în scădere cu 27.46% față de perioada similară din 2019. În ceea ce privește autoturismele second- hand, înmatriculate pentru prima oara în România, volumul acestora a atins, în aprilie 2020, cifra de 20.245 de unități, în scădere cu 43% față de aprilie 2019. Pe primele patru luni din 2020, s-a înregistrat un volum de 128.325 de unități, în scădere cu 12% față de perioada similara din 2019.
SFATURI PRACTICE PENTRU VERIFICAREA PNEURILOR
Dacă nu ați circulat cu mașina în această perioadă, este bine să vă verificați pneurile, pentru a evita problemele și a vă deplasa în siguranță. Unele verificări pot fi făcute direct de către utilizatorul vehiculului, iar, pentru o testare mai complexă, recomandarea este de a apela la un specialist. Pentru verificările ce se pot face de către utilizator, Pirelli recomandă:
• Verificarea atentă a pneurilor, pentru ca acestea să nu aibă gâlme sau deformări, cauzate de faptul că mașina a staționat o lungă perioadă de timp, din cauza condițiilor meteo sau de șocuri anterioare. În plus, verificați dacă acestea prezintă tăieturi, rupturi sau alte probleme și asigurați-vă că sunt strânse capacele valvelor.
• Verificarea presiunii în pneuri, inclusiv a roții de rezervă, fapt ce prelungește durata de viață a anvelopei și aduce economie de combustibil și siguranță.
• Verificarea gradului de uzură a anvelopei și a adâncimii profilului.
• La drum, atenție la apariția vibrațiilor în volan. Dacă acestea nu dispar după primii kilometri, mergeți la un service autorizat.
• Faceți trecerea de la anvelopele de iarnă, la cele de vară. Acestea asigură un comportament mai bun al mașinii pe vreme caldă.
    mai 2020 ...................................................................................................................................................... 59
 ȘTIRI











































































   57   58   59   60   61