Page 35 - Revista Ziua Cargo
P. 35

  din cauza unor factori cum ar fi con- troalele la frontieră și investițiile în echipamente de protecție. Pe de altă parte, prețul motorinei a scăzut cu 8,2% comparativ cu trimestrul 1, ceea ce a redus puțin impactul negativ asu- pra transportatorilor, dar aceste eco- nomii nu au fost transmise în întregime beneficiarilor de transport.
Rate per kilometru
Rata medie a tarifului per kilometru plătit de către beneficiari în trimestrul al doilea, în vestul Europei, a fost de 1,58 euro, ceea ce marchează o scă- dere cu 0,3% față de trimestrul an- terior.
Raportul Upply precizează că varia- ția costurilor de la rută la rută depinde de lungimea acestor rute. Birmingham- Madrid a rămas cea mai ieftină rută dintre cele studiate, în raport cu distan- ța, la un tarif de 0,8 euro/km (același nivel de preț ca pe T1), iar tarifele pe Anvers-Lille au rămas cele mai mari, ba chiar au crescut puțin, la 3,16 euro/km (T1: 3,12 euro/km).
Ratele pe ruta Madrid-Paris au ră- mas relativ stabile, deși înregistrau deja scăderi pe parcursul ultimelor câtorva trimestre. De la Paris, acestea au scăzut cu 0,3% de la un trimestru
Tarifele medii de transport rutier european, în T2 din 2020
la altul, în timp ce pe retur au crescut cu 0,3%. Totuși, Upply avertizează că acest lucru nu ar trebui confundat cu o situație stabilă macroeconomică, în ciuda faptului că Franța și Spania dau semne de revenire.
Tarifele pe Polonia-Germania au fost puternice pe parcursul T2, cu creșteri de 2,3 și, respectiv, 2,7% către și de la Duisburg, cauzate, se pare, de „strangulările” de la frontiere. Por- nind de la Duisburg, tarifele au cres- cut, în iunie, cu 11,2% față de luna
mai, lună în care fabricile germane și-au crescut din nou producția.
Ratele pe coridorul Duisburg-Lille (Germania-Franța) au crescut față de T2 2019, cu 7,2% și, respectiv, 3,6%. Totuși, ambele tarife (pe tur și retur) au scăzut, comparativ cu T1 2020, cu 0,9 și respectiv 4,2%.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să citiți întregul raport Upply & Ti pe www.ziuacargo.ro
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro PUBLICITATE
  PIAȚĂ ȘI COMPANII





















































































   33   34   35   36   37