Page 40 - Revista Ziua Cargo
P. 40

    Bogdan Iuliade, directorul de export pentru Europa de Est și CIS al companiei IVECO Defence Vehicles:
„Fabrica constructorului, ce se va ridica pe o suprafață de 9.000 mp, cu o capacitate de producție de circa 440 de camioane pe an, este compusă din trei linii de producție cu 25 de zone de lucru, o linie completă de tinichigerie și vopsitorie cu 9 zone de lucru, o linie de finisare cu 7 zone de lucru precum și spații destinate activităților logistice, de
testare, control al calității și acceptanță finală cu MApN. Lotul de teren pe care este amplasată fabrica, de 45.000 mp, ne va permite o dezvoltare durabilă și extinderea acestor activități de producție în viitorul apropiat. Odată cu intrarea în regim și a derulării acordului-cadru cu Armata Română, suntem convinși că acesta nu este un punct de sosire, ci începutul unui puternic parteneriat strategic cu MApN și Guvernul României, în cadrul industriei auto și al industriei de apărare, în ansamblul ei”.
FABRICĂ PENTRU CAMIOANELE ARMATEI Orban: „IVECO își
înființează cartierul
general în România”
IVECO Defence Vehicles construiește, în localitatea Petrești din județul Dâmbovița, în apropiere de Autostrada A1 București- Pitești, o fabrică pentru realizarea parțială și asamblarea unora dintre cele peste 2.900 de camioane și platforme militare contractate de Ministerul Apărării Naționale din România (MApN).
Primul contract subsecvent, în valoare de peste 216 milioane de euro, fără TVA, semnat în ultima zi a anului trecut, pentru o tran- șă de 942 de camioane ce vor fi livrate în următorii 4 ani, prevede ca toate vehiculele începând cu numărul 301 să fie produse în România.
Armata Română a mai achiziționat 57 de camioane militare de la IVECO, în anul 2015, și alte 173 de camioane militare, în 2017.
Reprezentanții IVECO Defence Vehicles au lansat, la finalul lunii au- gust, lucrările de construire a fabricii, ce va avea o suprafață de circa 9.000 mp, pe un teren de 45.000 mp.
Bogdan Iuliade, directorul de ex- port pentru Europa de Est și CIS al
  40............................................................................................................................................ septembrie 2020
CAMIOANE ȘI SERVICII






















































































   38   39   40   41   42