Page 41 - Revista Ziua Cargo
P. 41

  Alfonso Tetini, director operațiuni IVECO Defence:
„Conform contractului agreat, producția de serie va începe în februarie 2021. Înțelegerea ne oferă posibilitatea de a lucra cu furnizori români”.
 companiei, a detaliat specificul fabricii: „Se vor realiza cabinele blindate și ne- blindate aferente vehiculelor și inte- grarea lor cu toate dotările, în confor- mitate cu specificațiile tehnice ale contractului cu MApN. De asemenea, se vor realiza toate operațiile industri- ale aferente, de la completarea șasiu- lui de bază și până la inspecția tehnică finală a întregului complet.”
„Am găsit
un grad ridicat de competență în domeniul industrial”
„Dorim o foarte bună colaborare cu MApN la nivelul industriei de apă- rare românești, atât cu privire la reali- zarea, în țară, a unor produse care corespund necesităților și cerințelor Armatei Române, cât și dezvoltarea unor noi piețe de desfacere și a unor noi oportunități, în cadrul programelor de apărare europene. Am găsit în Ro- mânia nu doar oportunități de afaceri, ci și societăți cu un grad ridicat de competență în domeniul atât industrial, cât și militar, de la producția de supra- structuri, sisteme integrate, până la servicii de mentenanță, întreținere și reparații. Așadar, nu este deloc întâm- plătoare alegerea acestei locații, am- plasate aproximativ la jumătatea dis- tanței dintre București și Pitești, permițând accesul la forța de muncă specializată în industria auto, avantaje logistice deosebite datorită apropierii de Autostrada A1, precum și accesul facil la o multitudine de producători, de componente și subansamble speci- fice industriei noastre”, a adăugat re- prezentantul IVECO Defence Vehicles.
România, a 4-a țară cu producție IVECO Defence Vehicles
„Investiția de la Petrești este un prim pas pe care intenționăm să-l completăm în cel mai scurt timp posibil, în circa 6 luni. Și afirm cu mân- drie – în primul rând pentru că sunt și român – că am reușit să introducem, în lista țărilor cu situri de producție a IVECO Defence Vehicles, și România ca fiind, după Italia, Germania și Brazilia, a patra țară în care compania noastră va avea capacități de produc- ție pentru vehiculele militare – și vor- bim la nivel global. La acestea, putem adăuga SUA, ca un exemplu impor- tant, unde avem un parteneriat pentru producția de transportoare amfibii”, a mai spus Bogdan Iuliade.
La eveniment au participat pre- mierul Ludovic Orban, ministrul Trans- porturilor, Lucian Bode, ministrul Eco-
nomiei, Virgil Popescu, și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.
Investiție
de 50 de milioane de euro
Primul-ministru Ludovic Orban a declarat: „Se inaugurează oficial lucră- rile pentru realizarea unei investiții într- o capacitate de producție în România, o investiție care valorează aproximativ 50 de milioane de euro, investiție care va crea, în primă fază, 200 de locuri de muncă directe în această capaci- tate de producție, dar, de asemenea, prin toate contractele cu furnizori au- tohtoni, va genera dinamică econo- mică, locuri de muncă suplimentare. Această investiție este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence”.
Premierul a salutat decizia compa- niei IVECO de a-și stabili centrul re- gional în România, la București – „de a-și înființa, practic, cartierul general în țara noastră, pentru Europa Centra- lă și de Est”: „Sunt convins că aceas- tă investiție va fi urmată de alte investiții serioase, care să genereze dezvoltare economică pentru România, să creeze locuri de muncă bine plătite – pentru că se știe că în industria de apărare, din cauza tehnologiilor ridicate ca nivel, mâna de lucru este o mână cu pregă- tire superioară și salariile în industria de apărare sunt salarii peste medie”.
Italia, al doilea partener comercial al României
Ludovic Orban a insistat pe cola- borarea economică „remarcabilă” dintre Italia și România: „În România,
sunt zeci de mii de firme, sunt cel puțin 24.000 de firme active cu capital italian, care au dezvoltat afaceri în țara noastră, au creat locuri de muncă. De asemenea, trebuie să știți că și în Italia sunt aproximativ 26.000 de so- cietăți care au cel puțin un acționar român, precum și vreo câteva zeci de mii de întreprinderi individuale care au fost realizate de români. Italia este al doilea partener comercial al Ro- mâniei, după Germania, și Italia este un prieten atât în colaborarea econo- mică, cât și în colaborarea în toate celelalte domenii de activitate, între România și Italia existând o relație de prietenie și de parteneriat extrem de important”.
Magda SEVERIN
magda.severin@ziuacargo.ro
  Conform caietului de sarcini, cele 2.902 platforme multifuncționale (8×8, 6×6 și 4×4) vor fi împărțite astfel:
• Autocamion de transport capacitate mică ACMC – 254 de unități
• Autofurgon frigorific AFF – 59 de unități
• Autocamion de transport capacitate medie ACMD – 536 de unități
• Autocamion de transport capacitate medie ACMD- MAC (șasiu camion tactic)
– 499 de unități
• Autocamion cu oblon ridicător AOR – 21 de unități
• Autocamion transport container specializat ATCS – 284 de unități
• Autocamion transport container specializat ATCS-MAC (șasiu camion tactic)
– 34 de unități
• Autocisternă CL de capacitate medie ACCL – 89 de unități
• Autocisternă CL de capacitate medie ACCL-MAC (șasiu camion tactic)
– 40 de unități
• Autocisternă apă de capacitate medie ACAP – 102 unități
• Autocamion de transport capacitate mare ACMR – 503 unități
• Autocamion de transport capacitate mare ACMR-MAC (șasiu camion tactic)
– 108 unități
• Ansamblu Autotractor cu șa – cap tractor ATS cu Semitrailer pentru
transport echipament greu și agabaritic STEG – 119 unități
• Autotractor cu șa – cap tractor ATS-MAC (șasiu camion tactic) – 13 unități
• Autotranscontainer ATC – 199 de unități
• Vehicul cu troliu și macara pentru recuperare și evacuare VRE
– 42 de unități.
septembrie 2020 .......................................................................................................................................... 41
 CAMIOANE ȘI SERVICII























































   39   40   41   42   43