Page 48 - Demo
P. 48

 Cei 6 finaliști pentru
premiile ELA sunt...
Asociația Europeană de Logistică (ELA) a anunțat,
prin intermediul unui comunicat, cele 6 proiecte finaliste ale concursului ELA Awards 2020. Finaliștii au fost selectați de un juriu internațional, format din 26 de membri.
 C onform informațiilor primite de la ELA, care arată, astfel, că excelența trebuie sărbătorită chiar și (sau mai ales!) în situații de criză, cei 6 finaliști sunt, în ordine al- fabetică: CTT Correios de Portugal (Portugalia), Interlog Group (Franța), Lidl-Krummen Kerzers (Elveția), LOXXESS (Germania), Rolls-Royce- CEVA Logistics (Marea Britanie) și Stukwerkers-Interface Terminal Gent/ Eastman Chemical (Belgia). Dar ce
înseamnă, pe scurt, fiecare proiect?
CTT Correios de Portugal
Proiectul CTT Correios de Portugal poartă numele „Comandați acum –
Procese logistice ca răspuns la comer- țul electronic” și aduce în prim plan creșterea competitivității operațiunilor poștale, prin modele de modelare pen- tru optimizarea rețelei de producție și logistică.
Interlog Group
Interlog Group intră în competiție cu MG2+, un proiect în care colabo- rează patru producători concurenți (Carambar & Co, Cémoi, Ferrero și Mondelez) și doi furnizori de logistică (Interlog Logistic și FM Logistic). Obiectivul comun este acela de a re- duce numărul de camioane pe șosele și emisiile de gaze poluante. Acest proces inovator de pooling EDI duce
la utilizarea, în regim de reciprocitate, a camioanelor în relația cu comer- cianții cu amănuntul și alte canale de distribuție. Sunt, astfel, aliniate co- menzile, având aceeași dată, ale unui comerciant pentru toți cei patru pro- ducători care fac parte din proiect, po- trivit pentru companiile de retail care nu lucrează în sistem VMI (Vendor Managed Inventory) partajat. Aceas- tă colaborare este posibilă datorită managementului procesului de pooling EDI, realizat prin intermediul turnului de control Interlog Logistic, cu sprijinul unui software dedicat.
Lidl-Krummen Kerzers
Lidl-Krummen Kerzers propune „La revedere, Diesel”. Proiectul are ca rezultat reducerea semnificativă a emisiilor de CO2 în transporturi, prin utilizarea de propulsoare și combus- tibili alternativi/regenerabili.
LOXXESS
LOXXESS din Germania propune, la fel ca portughezii de la CTT Correios, o serie de inovații care vi- zează comerțul online. Sub denumirea „SMILE – Smart and Innovative – Logistics for eCommerce”, sunt așe- zate optimizări de procese, elemente de inteligență artificială, de automati- zare, precum și management al inova- ției, ca facilitator pentru creșterea co- merțului electronic.
Rolls-Royce-CEVA Logistics
Rolls-Royce-CEVA Logistics pro- pune o temă clasică: „Proiect de op- timizare logistică”. Iar lucrurile nu pot decât să arate bine, atunci când se pune problema să ai acces la tehno- logia și experiența celor mai bune practici din industrie. Rezultatul este, de asemenea, unul clasic (extrem de important, în final): o reducere a cos- turilor totale privind operațiunile, în condițiile îmbunătățirii nivelurilor de servicii atât pentru clienții interni, cât și externi.
PIAȚĂ ȘI COMPANII
  48 ............................................................................................................................................ octombrie 2020















































































   46   47   48   49   50