Page 49 - Demo
P. 49

     Ceremonia de premiere va avea loc, pe 10 noiembrie, la Sheraton Brussels Airport Hotel, Zaventem, Belgia. Pentru prima dată, acest eveniment va fi accesibil și online. Detalii complete despre eveniment pot fi găsite la adresa www.elalog.eu
Stukwerkers- Interface Terminal Gent/Eastman Chemical
„Călătoria către o logistică durabilă și un lanț de aprovizionare inteligent”. Așa arată proiectul Stukwerkers-Interface Terminal Gent/Eastman Chemical, care presupune implementarea unei soluții logistice durabile pentru Eastman, prin intermediul transportului pe căi de navi- gație interne și furnizarea de informații din interiorul lanțului de aprovizionare cu utilizarea inovației digitale. Se are în vedete creșterea eficienței operaționale, în cazul mărfurilor de export containeri- zate, prin schimbarea modală în mai multe etape, fiind vizată o proporție de 25% din volum, în primul an, și de 50% în cel de-al doilea an, în paralel cu crea- rea unei platforme de partajare a datelor pentru toate părțile implicate. În plus,
proiectul ar trebui să permită ITG să dez- volte, în continuare, serviciul de expediție pe căi navale de interior, prin atragerea altor expeditori locali.
O competiție în genul „Ligii Campionilor”
Așa cum precizam și în numărul din iulie al revistei, ELA Award-Pro- iectul Anului nu se limitează la între- prinderile producătoare sau comer- ciale. Sunt primite nominalizări din domeniul producției, cel comercial, al serviciilor, forțelor armate, din sectorul public sau din partea oricărei organi- zații logistice.
Competiția acoperă un domeniu larg, iar reușitele pot fi demonstrate prin integrarea sau reproiectarea func- țiunilor logistice, prin utilizarea ino- vativă a tehnologiei.
O companie ar putea introduce un nou sistem de transport sau de de- pozitare, care-i inovează funcțiunile logistice, o schimbare în logistica de producție, sau, poate, demonstrează o îmbunătățire semnificativă a utilizării fluxurilor de informații sau comunicații în logistică, sau în orice secțiune a lanțului de aprovizionare.
ELA Award utilizează un format similar cu al „Ligii Campionilor”.
Fiecare asociație națională membră este invitată să înscrie în competiție proiectul câștigător din țara respectivă și un juriu european, format din 26 de membri, reprezentanți ai fiecărei aso- ciații naționale, va selecta Proiectul Anului. Criteriile utilizate pentru a se- lecta câștigătorul sunt concepute pen- tru a încuraja participarea companiilor de toate dimensiunile, din toate sec- toarele.
Juriul internațional constă din specialiști de înalt nivel din logistică, retail, industrie, consultanță, servicii, sau din domeniul academic. Fiecare asociație membră ELA poate nomi- naliza un membru în juriu, care se poate angaja pentru o perioadă de trei ani. În plus, câștigătorii ultimelor 3 ediții vor fi invitați să ia parte la juriu. Reprezentantul României în cadrul juriului este Romeo Dumitru – logistics manager Euroccoper.
Meda IORDAN
meda.iordan@ziuacargo.ro PUBLICITATE
Premiile ELA au devenit una dintre cele mai prestigioase și importante competiții logistice europene, foarte căutată de companiile din toată Europa.
  PIAȚĂ ȘI COMPANII




















































































   47   48   49   50   51