Page 34 - Revista ZIUA CARGO
P. 34

VOLVO TRUCKS
Gamă completă
de camioane
electrice, din 2021
Anul viitor, transportatorii din Europa vor putea comanda versiuni complet electrice ale camioanelor grele produse de Volvo Trucks. Intențiile remarcabile ale companiei în privința electrificării marchează un pas major înainte pe calea unul transport independent de combustibilii fosili.
  V olvo Trucks desfășoară, în pre- zent, teste cu camioanele sale grele electrice Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX, care vor fi utilizate pentru transport regional și pentru operațiuni de construcții urbane, în Europa. Aceste camioane vor avea o masă totală în combinație de până la 44 t. În funcție de configurația bateriilor, autonomia poate ajunge la 300 km. Vânzările vor începe anul viitor, iar producția de masă va începe în 2022. Acest lucru înseamnă că, începând din 2021, Volvo Trucks va comercializa o gamă completă de camioane electrice pe baterii, în Europa, pentru distribuție, colectarea deșeurilor, transport regional
și operațiuni de construcții urbane.
„Prin creșterea rapidă a numărului de camioane grele electrice, dorim să sprijinim clienții și beneficiarii serviciilor de transport să-și atingă scopurile am- bițioase legate de sustenabilitate. Sun- tem hotărâți să continuăm să condu- cem industria către un viitor sustenabil,” a spus Roger Alm, președintele Volvo Trucks.
Volvo Trucks a început producția modelelor Volvo FL Electric și Volvo FE Electric în 2019. Acestea sunt ca- mioane electrice destinate distribuției urbane și colectării deșeurilor, în prin- cipal în Europa. În America de Nord, vânzările noului Volvo VNR Electric, un camion pentru transportul regional, au început pe 3 decembrie 2020.
Independență față de combustibili fosili
Vehiculele electrice pentru opera- țiuni grele, de lungă distanță și solici- tante vor urma, pe parcursul acestui deceniu. Acestea vor fi vehicule electri- ce pe baterii și pe celule de combus- tibil, cu o autonomie mai mare. Volvo Trucks dorește să înceapă comerciali- zarea camioanelor electrice propulsate de celule de combustibil cu hidrogen în a doua jumătate a acestui deceniu. Obiectivul Volvo Trucks este de a avea o gamă completă independentă de combustibili fosili până în 2040.
„Pentru a reduce impactul trans- portului asupra climatului, trebuie să
CAMIOANE ȘI SERVICII
 34 ............................................................................................................................................ decembrie 2020





















































































   32   33   34   35   36