Page 36 - Revista ZIUA CARGO
P. 36

   „În unire stă puterea!”
Express Euroscan este una dintre companiile fondatoare ale ATMB (Asociația Transportatorilor de Mărfuri Bucovina).
 „Luăm în calcul efectele Pachetului Mobilitate 1 și încă sperăm
în succesul demersurilor
de contestare în instanță a acestui act normativ. Sigur, planul B este pregătit și, dacă va fi nevoie,
vom deschide o firmă în Germania, așa cum, probabil, vor face mulți transportatori români”
– Ovidiu Plăcintă.
EXPRESS EUROSCAN
Dezvoltare
și în pandemie
Una dintre firmele mari de transport românești și-a continuat creșterea, în ciuda pandemiei, a apariției PM 1... și, chiar, contrar propriilor planuri inițiale.
 Atunci când pandemia a lovit întregul continent, transportul internațional românesc era, deja, într-o perioadă marcată de îngri- jorare. Diminuarea profitabilității și apariția Pachetului Mobilitate 1 au determinat multe firme să adopte o atitudine precaută... de așteptare. În aceste condiții, pandemia nu a făcut decât să amâne și mai mult planurile de investiții ale companiilor.
Însă, atunci când „fundația” este bine construită...
Apetit pentru investiții
Deși firma de transport Express Euroscan apare în 2006, activitatea a început cu mai mulți ani înainte, în 1996, pe o altă firmă. În 2006, proprie- tarii au decis divizarea în patru firme, pentru a fi mai ușor de gestionat fie- care activitate în parte.
În cea mai mare parte, Express Euroscan realizează transport în Co- munitate, operând pe mai multe seg- mente: prelate (mega și standard), cisterne, platforme, containere, frigo... Iar specializarea pe mai multe nișe a făcut diferența.
Astăzi, flota Express Euroscan a ajuns la 125 de camioane și doar 20 dintre acestea realizează operațiuni de tur-retur.
„Dorința noastră de a munci a făcut să obținem aceste rezultate. Practic, creșterea a apărut la solicita- rea clienților, care, mulțumiți de ser- viciile noastre, ne-au solicitat constant mai multe camioane. Lucrăm în mică măsură cu case de expediție. Aproxi- mativ 99% din activitate se bazează pe colaborarea cu clienți direcți. Iar relațiile s-au construit încet, în timp, și, astăzi, suntem parteneri de încre- dere pentru clienții noștri”, a arătat Ovidiu Plăcintă, director general Ex- press Euroscan.
Chiar și anul acesta, în ciuda crizei sanitare, flota companiei a crescut. Mai mult decât atât, compania a achizi- ționat reprezentanța Yacco în România.
Continuă adaptare la piață
Istoria Express Euroscan a însem- nat o continuă adaptare la condițiile pieței. Practic, transportul în Comunita- te a început abia în 2008. Până atunci... transport internațional de containere România-Germania, a urmat specia- lizarea pe țările nordice, România- Suedia și Norvegia (tur-retur), apoi transport național specializat pe in- dustria forajelor și, mai de curând, trans- port agabaritic în Germania. Fiecare etapă a adus un plus de experiență și dezvoltare, pentru a putea fi abordată următoarea.
„În 2008, am început transportul în Comunitate. Am fost printre primii transportatori români care au început
  36 ............................................................................................................................................ decembrie 2020
PIAȚĂ ȘI COMPANII











































































   34   35   36   37   38