Page 35 - Revista ZIUA CARGO
P. 35

  realizăm tranziția de la combustibilii fosili, la alternative precum electrici- tatea. Dar condițiile pentru această trecere și, în consecință, ritmul tran- ziției variază în mod dramatic de la transportator la transportator și de la piață la piață, în funcție de o serie de variabile cum ar fi stimulentele finan- ciare, accesul la infrastructura de încărcare și tipul operațiunilor de trans- port,” explică Roger Alm.
Din acest motiv, majoritatea com- paniilor de transport va trece la pro- pulsia electrică în etape. În practică,
multe dintre ele vor avea flote mixte de camioane, propulsate de diferiți combustibili, pe parcursul perioadei de tranziție.
Același camion, mai multe variante de propulsie
„Șasiurile noastre sunt proiectate să fie independente de lanțul cinema- tic utilizat. Clienții pot alege să cumpe- re mai multe camioane Volvo din același model, singura diferență fiind faptul că
unele sunt electrice, iar altele diesel sau pe gaz. În ceea ce privește carac- teristicile produselor, cum ar fi mediul de lucru al șoferului, fiabilitatea și siguranța, toate vehiculele noastre îndeplinesc aceleași standarde înalte. Șoferii ar trebui să fie familiarizați cu vehiculele și să fie capabili să le opere- ze în siguranță și eficient, indiferent de combustibilul utilizat,” spune Roger Alm.
Din perspectiva Volvo Trucks, tran- ziția către un transport mai sustenabil înseamnă, mai ales, o schimbare cât mai ușoară pentru operatorii de trans- port, astfel încât aceștia să fie capabili să se adapteze. Soluțiile oferite trebuie să fie independente de combustibilii fosili și să le permită transportatorilor să atingă nivelurile necesare de pro- fitabilitate și productivitate.
„Principala noastră sarcină este să ușurăm tranziția către vehiculele electrificate. Realizăm acest lucru prin a oferi soluții holistice care includ pla- nificarea traseelor, configurarea corec- tă a vehiculelor, echipamente de încăr- care, finanțare și servicii. Securitatea pe termen lung pe care noi și rețeaua noastră globală de dealeri și ateliere service le-o oferim clienților va fi mai importantă ca niciodată,” concluzio- nează Roger Alm.
adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 decembrie 2020 .......................................................................................................................................... 35
 CAMIOANE ȘI SERVICII























































































   33   34   35   36   37