Page 50 - Revista ZIUA CARGO
P. 50

SUPPLY CHAIN REACTION #5
Siguranță în depozit.
Cât merită?
„Nu cred că ar putea cineva să facă reduceri în privința bugetului privind securitatea în muncă.”... „Ar trebui, de fapt, să îți pui problema dacă, în cazul multora dintre companii, există sau nu un astfel de buget bine definit!” Care este, de fapt, realitatea?
  Cele două opinii pe care le-am auzit cu ocazia evenimentului online ARILOG pe tema sigu- ranței în depozit indică, pe de o parte, o dorință (bazată pe bun simț) și, pe de altă parte, o practică întâlnită (poate prea des) pe piața autohtonă.
Cască, vestă și bocanci... marcaje, oglinzi și (de ce nu?!) mesaje motiva- ționale... Oare este îndeajuns? Sau doar un început, mai mult sau mai pu- țin promițător?
Astăzi, există tehnologia necesară pentru a transforma măsurile pasive de menținere a siguranței, în măsuri active.
Echipamentele dispun, deja, de o serie de sisteme care, după cum ob- serva Daniel Preda, managing director Toyota Material Handling Romania, pot preveni, până la un anumit punct, răsturnarea, limitează viteza (redu- când-o, în curbe) și controlează unghiul de înclinare a catargului. Și
toate acestea te ajută, așezând ope- rarea în depozit într-o zonă mai sigu- ră... dar doar până la un anumit punct. Bineînțeles, soluțiile automate nu dau greș și au demonstrat-o în ultimii ani, singurele accidente în care au fost implicate fiind cele în care au fost lovite de utilaje conduse de oameni.
Dar, până la utilizarea de soluții automate la scară largă, România mai
are multe etape de trecut. Și, în toată această perioadă (ca în fiecare minut), siguranța ar trebui să constituie o preocupare permanentă.
Senzori
de proximitate
Cu o experiență semnificativă în sectorul logistic, Mihai Iancu, în acest
 LOGISTICĂ
 Discuția dintre Mihai Iancu și Daniel Preda a fost moderată de Mihaela Anghel, marketing director Toyota Material Handling Romania.
50 ............................................................................................................................................ decembrie 2020


















































































   48   49   50   51   52