Page 58 - Revista ZIUA CARGO
P. 58

 PESTE 18.400 DE AMENZI, ÎN TRANSPORTUL DE PERSOANE
 Polițiștii rutieri și inspectorii ISCTR au aplicat, în perioada 2-22 noiembrie, în cadrul unei acțiuni de verificare a transportului de persoane, 18.473 de amenzi, au reținut 709 permise de conducere și 376 de certificate de înmatriculare și au dispus imobilizarea a 111 vehicule găsite în neregulă. „Polițiștii rutieri desfășoară, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere, în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, precizează IGPR.
Au fost verificate 34.709 autovehicule și au fost aplicate 18.473 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 6.983, au fost aplicate la Legea 55/2020, pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Controalele continuă.
     TERMINAL DE SOSIRI CURSE EXTERNE
Terminalul de Sosiri Curse Externe ce se construiește la Aeroportul Internațional Timișoara va deveni funcțional, în luna aprilie 2021, după finalizarea lucrărilor de construire, în a doua parte a lunii februarie. În același timp, administrația aerogării estimează că va semna, până la finalul acestui an, contractul de finanțare pentru noul Terminal de Plecări Curse Externe. Valoarea investiției este de circa 184,5 milioane de lei. Totodată, anul viitor va începe construirea unui centru intermodal pentru transport mărfuri. Proiectul se va realiza etapizat, iar pentru această investiție se are în vedere cooperarea cu autoritățile locale, cu Ministerul Transporturilor și cu CFR Infrastructură. Alte obiective importante pe care aeroportul le are în vedere, pentru anul 2021, sunt: realizarea/modernizarea sistemului integrat de securitate fizică, a unui centru intermodal de transport pasageri, precum și achiziția de echipamente destinate activităților non-economice și economice în domeniul siguranței aeronautice.
AIR FRANCE-KLM MENȚINE CÂTEVA CURSE
Air France și KLM continuă să opereze 4 zboruri din București către Paris și 2 spre Amsterdam și retur. Cursele KLM Royal Dutch Airlines pleacă din București la orele 06:00 și 13:55, iar durata medie de călătorie este de aproximativ trei ore. Plecările de la Amsterdam la București sunt la orele 09:25 și 20:45. Cele 4 zboruri pe ruta București-Paris și retur se efectuează în zilele de miercuri, joi, vineri și duminică. Prețul minim al unui bilet de avion dus-întors pe această rută este de 130 de euro, cu toate taxele incluse, iar pe ruta București-Amsterdam și retur costul unui bilet de avion este de 138 de euro. În acest tarif sunt incluse un bagaj de mână și un accesoriu până la 12 kg, precum și condiții flexibile de rezervare. Pentru toate zborurile rezervate, perioada de călătorie poate fi schimbată gratuit. Cu toate acestea, se poate aplica o diferență de tarif. în funcție de noua perioadă de călătorie și de clasa de călătorie disponibilă.
SISTEM PERFORMANT DE BALIZAJ,
LA AEROPORTUL TIMIȘOARA
La Aeroportul Internațional Timișoara, a fost pus în funcțiune un sistem performant de balizaj luminos de apropiere, ce asigură operarea aeronavelor în condiții de vizibilitate foarte redusă, de categorie III A (CAT III A), omologat de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. În acest fel, se reduce riscul ca, din cauza unor condiții meteorologice nefavorabile, unele zboruri să fie deviate spre alte aeroporturi, crescând, în același timp, siguranța operării pe acest aeroport. Valoarea lucrării s-a ridicat la aproximativ 2,9 milioane de lei, finanțată prin surse proprii.
NOI ZBORURI TAROM
După sistarea curselor, pe fondul pandemiei de coronavirus, TAROM a anunțat operarea unor zboruri directe, cu retur, pe relația București-Roma (7 decembrie), București-Madrid (8 decembrie), București-Amsterdam (11 decembrie) și București-Tel Aviv (17, 20, 27 decembrie 2020, 3 și 7 ianuarie 2021). Potrivit operatorului aerian național, cursele vor fi efectuate „în condiții avantajoase, de maximă siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție, astfel încât să fie eliminat orice risc de infectare cu noul coronavirus”. În prețul biletului, beneficiați de următoarele servicii: transport gratuit al bagajului de cală, în limita maximă a 23 kg/bagaj plus 10 kg bagaj de mână; check-in gratuit în aeroport și online. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.tarom.ro, prin aplicația mobilă și de la orice agenție TAROM.
   58 ............................................................................................................................................ decembrie 2020
ȘTIRI





















































































   56   57   58   59   60