Page 17 - revista ZIUA CARGO
P. 17

  din cauza acestei situații. Au fost nu- mai convocați la poliție unde au de- clarat că doar colaborează cu firma respectivă. Nu au existat urmări.
... dar cu o firmă înființată din oficiu
la domiciliu, în Franța
Dar incredibila poveste a lui Marius și a Fiscului francez continuă într-un mod halucinant. Fiscul a deschis o filială a firmei de transport la domi- ciliul lui Marius. Au făcut-o fără ca el să accepte sau să semneze ceva. „M-am trezit cu o hârtie acasă, prin care eram anunțat că firma al cărei ac- ționar eram în România are o unitate permanentă la mine acasă, înscrisă din oficiu. Din păcate, toți acești funcțio- nari care par de neatins, în Franța, pot face orice fără să răspundă.
Atunci când s-a dispus neîncepe- rea urmăririi penale, s-a putut vedea că nu aveau nimic la dosar. Nu au soli- citat informații de la ANAF, din Ro- mânia, pentru că nu au fost intere- sați. Au urmat această strategie doar să poată spune că firma este ocultă, situație în care ei nu au mai avut nimic de dovedit. Nu s-a ajuns la niciun jude- cător. Un tribunal administrativ se
va exprima asupra acestui caz. Dar acest lucru nu este posibil decât în 2-3 ani. Între timp, mi-au trimis deja adresă că îmi vor lua bani din salariu și că îmi vor bloca conturile. În con- secință, am propus casa pe care am construit-o în Franța ca garanție. Din câte am citit, de multe ori fiscul renunță chiar înainte de proces, pentru că nu își câștigă nici măcar 30% din procese. Se bazează pe această presiune pe care o fac asupra ta și asupra familiei direct afectate de această problemă.” Aceasta este concluzia lui Marius.
Zarurile au fost aruncate...
... dar partida continuă. Inspectorii par de neatins dar Marius, deși într-o poziție de dezavantaj, va lupta... în
fond o face de mic... A depus deja plângere penală împotriva inspectoru- lui DREAL, pentru fals și uz de fals în documente publice, iar ancheta este în curs.
Mâine, poimâine, peste un an sau doi, ar putea obține rezoluția pozitivă. Se va face dreptate...
Dar Micul Transportator înregistrat în România, care făcea transport intra- comunitar, a dispărut. Un inspector DREAL și unul fiscal au avut grijă de asta, chiar dacă judecătorul a decis neînceperea urmării penale din cauza insuficientei instrumentări a cazului.
Franța, țara în care un șofer român a fost recent omorât în parcare, este, fără îndoială, o țară incredibilă...
Meda IORDAN
meda.iordan@ziuacargo.ro PUBLICITATE
Extras din Convenția franco-română din 5 noiembrie 1974, în vigoare la ora actuală
„CAPITOLUL II: Dispoziții referitoare la facilitarea aplicării Convenției privind procedura civilă, încheiată la 1 martie 1954 la Haga
Art. 3
Cetățenii fiecărui stat, reclamanți sau intervenienți, nu pot fi obligați să depună nici cauțiune, nici depozit, oricare le-ar fi denumirea, pentru motivul că sunt străini sau că nu au domiciliul sau reședința pe teritoriul statului căruia îi aparține autoritatea judiciară sesizată.”
 
















































































   15   16   17   18   19