Page 31 - revista ZIUA CARGO
P. 31

    Karin Rådström, membră a consiliului
de administrație al Daimler Truck AG
și responsabilă pentru Mercedes-Benz Trucks:
„Trebuie să recunoaștem că transportul este o parte a problemei în ceea ce privește schimbările climatice. În același timp, putem și vom face din asta o soluție. Începem cu eActros, care a parcurs peste jumătate de milion de kilometri pe drumurile publice. eActros și serviciile sale conexe sunt un pas important pentru Mercedes-Benz Trucks și pentru clienții noștri către un transport neutru în materie de CO2!”
  capacitate de aproximativ 105 kWh. Datorită unei capacități maxime de 420 kWh, o autonomie de până la 400 de kilometri este realistă. Atunci când sunt conectate la o stație de încărcare obișnuită de 400A DC, cei trei acumu- latori au nevoie de puțin mai mult de 1 oră pentru a se încărca de la 20, la 80%. „Astfel, eActros este perfect echipat pentru operațiunile sale zilnice în transportul de distribuție, în ceea ce privește disponibilitatea și performan- ța”, a spus Andreas von Wallfeld, șef de marketing, vânzări și servicii la Mercedes-Benz Trucks.
Electromobilitate și siguranță
Pentru a ajuta companiile de trans- port ce trec la electromobilitate, Mercedes-Benz Trucks a încorporat camionul eActros într-un pachet de servicii integrate, ce include consultan- ță și produse de service, pentru înfi- ințarea unei infrastructuri de încărcare, cea mai bună utilizare posibilă a ve-
hiculului și optimizarea costurilor totale. În plus, camionul electric are un grad ridicat de digitalizare și conecti- vitate.
Acest lucru se aplică și în ceea ce privește siguranța camionului. Cea mai recentă generație a modelului Actros cu motor diesel termic este, deja, o demonstrație impresionantă a standardului de siguranță care este posibil astăzi pe drumuri și a ceea ce face Mercedes-Benz Trucks pentru a-și urmări viziunea „zero accidente rutiere”. Cu eActros, producătorul ger- man nu asigură doar siguranța activă, prin sisteme disponibile în echiparea standard, precum MirrorCam, Side- guard Assist S1R sau a cincea gene- rație de Active Brake Assist (ABA 5) cu detectare a pietonilor, dar urmăreș- te și provocările asociate vehiculelor electrice și sistemelor lor de înaltă ten- siune.
Producție
Debutul producției modelului de serie eActros va fi în toamna lui 2021, iar de fabricarea acestuia va fi respon- sabilă cea mai mare fabrică de asam- blare a camioanelor Mercedes-Benz Trucks, aflată la Wörth am Rhein, în Germania. În ultimele luni, s-au făcut pregătiri intense pentru noile procese de producție, inclusiv construirea unei noi linii de asamblare. În faza inițială, modelul de serie eActros va fi dispo- nibil în Germania, Austria, Elveția, Italia, Spania, Franța, Țările de Jos, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Norvegia și Suedia. Disponibilitatea pe celelalte piețe urmează să fie anun- țată ulterior.
Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro
 iulie 2021 .................................................................................................................................................... 31
 CAMIOANE ȘI SERVICII




















































































   29   30   31   32   33