Page 32 - revista ZIUA CARGO
P. 32

RENAULT TRUCKS
Premiera mondială
online a gamelor
T, C, K Evolution
Renault Trucks a prezentat actualizările gamelor sale T, T High, C și K în cadrul unui eveniment digital, pe 8 iulie 2021.
Acesta a reprezentat o ocazie unică de a descoperi schimbările majore aduse vehiculelor în ceea ce privește productivitatea clienților, precum și din punctul de vedere al confortului pentru șofer și al siguranței.
  După dezvăluirea noilor game T, T High, C și K într-o manie- ră fără precedent, în cadrul jocului video Euro Trucks Simulator 2, Renault Trucks și-a invitat audiența la un eveniment digital pentru prezen- tarea fizică a evoluției camioanelor sale.
Participanții au făcut cunoștință cu noile vehicule și cu serviciile asociate printr-un număr de prezentări, inclusiv susținute de către Bruno Blin, preșe- dintele Renault Trucks, și de către Florence Simonet, vicepreședinte pen- tru servicii post-vânzare. Paul Daintree, directorul de design al Renault Trucks, a deschis porțile emblematicului centru „Design Hall” și a prezentat upgrade- urile realizate atât la interiorul, cât și la exteriorul cabinei.
Design Saga
Echipele de la Renault Trucks Halle du Design, conduse de către Paul Daintree, lucrează la evoluția gamelor T, T High, C și K încă din 2018. O refle-
xie dezvoltată în colaborare strânsă cu parteneri din rândul clienților.
„Este crucial pentru designeri să așeze utilizatorul final în centrul con- cepției și al deciziilor lor”, a explicat Paul Daintree, director de design la Renault Trucks, în cadrul evenimen- tului online. „Am organizat sesiuni coo- perative cu clienții noștri în studioul de design și am vizitat parcări și depo- zite ale clienților, pentru a ne întâlni cu cărăușii și cu șoferii, pentru a le în- țelege necesitățile și a le răspunde.” Această muncă de teren a echipelor de design, alături de informațiile colec- tate din rețeaua de dealeri și de expe- riența inginerilor Renault Trucks, au format baza schimbărilor aduse vehi- culelor în ceea ce privește stilul și con- fortul.
Un exterior îndrăzneț și stilat
„Partea frontală a vehiculului a fost redesenată, pentru a oferi mai mult spațiu clientului pentru picturi și ele-
mente grafice personalizate,” a subliniat Paul Daintree. Luminile frontale au fost înnoite total, folosind tehnologia LED, care nu numai are avantajul unei mai bune iluminări, ci le și permite designe- rilor să reducă înălțimea unității farurilor și să plaseze mai multe elemente pe o suprafață mai mică. Deasupra faruri- lor, a fost adăugat un deflector. „Propor- țiile părții din față au fost complet modificate – camionul are o prezență mai pregnantă, mai multă atitudine și este imediat recognoscibil.”
Grila frontală a fost, la rândul său, reproiectată, pentru a crea un look mai sofisticat și un aspect de autotu- rism. Funcția de rabatare, prin care grila poate fi transformată în scaun sau treaptă, a fost menținută, datorită popularității ei în rândul șoferilor.
În fine, dimensiunile logo-ului Renault Trucks pe grila frontală au fost crescute. „Avem un camion extra- ordinar și suntem foarte mândri de noul lui designul, așa că de ce să nu arătăm asta?” a explicat directorul de design al Renault Trucks.
CAMIOANE ȘI SERVICII
 32 ...................................................................................................................................................... iulie 2021
















































































   30   31   32   33   34