Page 64 - revista ZIUA CARGO
P. 64

DACIA
Noul Duster.
Schimbul de generații
Intrat pe piață în 2010, la prețul unei mașini de oraș, SUV-ul Duster a fost o surpriză plăcută, reușind ca, din 2019, să poziționeze marca Dacia ca liderul european în vânzările de SUV-uri către clienți particulari, în segmentul său. Acum a venit momentul lansării celei de-a treia generații.
  INEDIT
Noul Duster a rămas, caracte- ristic ADN-ului, un SUV de familie, partener de drum în traficul cotidian, dar și al aventurilor în aer liber.
Evoluția
Design-ul său a evoluat, în special la nivelul blocurilor optice și al părții frontale, oferindu-i un plus de perso- nalitate. Aceasta este „acompaniată” tehnic de optimizări la nivelul elemen- telor de rulare, dar și al profilului aero- dinamic, ce au dus la diminuarea cu până la 5,8 g a emisiilor de CO2, în cazul versiunii 4×4.
Iluminatul permanent de zi al blo- curilor optice față (de tip ECOLED) și spate integrează noua semnătură luminoasă Dacia. Noul Duster este primul model Dacia echipat cu semna- lizatoare ce folosesc tehnologia LED (în față). Această tehnologie este utili- zată la faza scurtă (cu acționare auto- mată în echiparea de serie) și pentru iluminarea plăcii de înmatriculare.
Habitaclu
și multimedia
Interiorul a trecut printr-un upgra- de. Este „îmbrăcat” de o tapițerie no- uă, are tetiere noi și o consolă centrală
înălțată, dotată cu o cotieră culisantă. Printre noutățile importante, se numă- ră noul ecran de 8 inch și cele două sisteme multimedia. În funcție de nive- lul de echipare, pot fi instalate două prize USB pentru pasagerii din spate.
În afară de echipamentul audio Dacia Plug & Music (radio, MP3, USB și Bluetooth), sunt disponibile două noi sisteme multimedia intuitive: Media Display și Media Nav. În cazul Media
Display, sistemul dispune de 6 boxe (2 de tip «boomer» și 2 tweetere în față), radio DAB, Bluetooth și două prize USB. Interfața intuitivă este com- patibilă cu sistemele pentru smartpho- ne Apple CarPlay și Android Auto. Co- menzile dedicate pe volan permit activarea funcției de recunoaștere vo- cală, controlându-se, astfel, asistentul iOS sau Google de pe smartphone. În cazul Media Nav, sistemul multimedia
Handsfree acces card
    64 ...................................................................................................................................................... iulie 2021


















































































   62   63   64   65   66