Ziua Carierei Feroviare, dedicată studenților FCFDP-UTCB

Pe 15 februarie va avea loc cea de-a treia ediție a evenimentului „Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP-UTCB” , sub sloganul „Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari”.

Evenimentul este organizat de Carieră Feroviară în România (CFiR) și Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri-UTCB, cu sprijinul Asociației Industriei Feroviare și al Asociației Inginerilor Feroviari din România.

Unul dintre obiectivele CFiR este atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

Instituțiile din acest domeniu, companiile și studenții/masteranzii se vor întâlni, pe băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri a UTCB pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătățit la procesul de învățare, dar și pentru ca studenții acestei facultăți să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate. 

Evenimentul va debuta cu o dezbatere/masă rotundă la care participanții vor discuta despre metodele/tehnologiile de învățare folosite în facultate vs necesitățile din câmpul muncii, ce poate fi îmbunătățit în procesul de învățare, soluții comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultățile cu profil feroviar și, ulterior, orientarea studenților/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar.

Și-au anunțat prezența la această discuție reprezentanți ai facultății – profesori și studenți, pe de o parte, dar și ai instituțiilor, asociațiilor, sindicatelor și companiilor de stat și private din acest domeniu, de cealaltă parte.

Vor încerca, astfel, să găsească cele mai bune soluții pentru a adapta procesul de învățare la cerințele și tehnologiile actuale din câmpul muncii reprezentanți ai Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Asociației Inginerilor Feroviari din România – AIFR, Asociației Industriei Feroviare – AIF, CNCF CFR, STB, AFER, Institutului de Studii și Proiectări Căi Ferate (ISPCF), Strabag, DB Engineering & Consulting, Egis România, TPF Inginerie, PORR, Telecomunicații CFR, CENAFER, Federația Mecanicilor de Locomotivă – FML, Federaţia Naţională Drum de Fier, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari (FSTR) sau Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

În partea a doua a evenimentului, studenții și masteranzii Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri vor avea ocazia să afle care sunt perspectivele domeniului feroviar în România și ce oferte există pentru a-și dezvolta o carieră în acest domeniu au companiile participante pentru ei.

Sfaturi pentru tinerii aflați la începutul unei cariere

Începând cu această ediție, Ziua Carierei Feroviare, dar și alte evenimente CFiR vor beneficia de prezența experților pe teme de resurse umane de la HR Design Consulting care vor acorda sfaturi, suport și consultanță tinerilor aflați la început de carieră. Astfel, în prezentarea pe care o vor susține vor aborda teme diverse: cum să se pregatească un tânăr pentru intrarea în câmpul muncii, cum să se autoevalueze cât mai corect pentru a-și corela cerințele cu rezultatele pe care le poate oferi sau cât de oportună este sau nu schimbarea „rapidă” a locului de muncă, mai ales la începutul carierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.